Economice

Italienii de la GDS Manufacturing, care au la Arad o fabrică de echipamente electronice, investesc 6,4 mil. euro într-o uzină nouă și un parc fotovoltaic

Din suma totală a investiției, 4 milioane de euro vor merge către noua clădire, în preț fiind incluse renovarea și adaptarea la nevoile de producție. Alte 1,4 milioane de euro vor fi investiți în acest an în echipamente de producție, iar, separat, un milion de euro vor fi investiți în 2022 și 2023 într-un sistem fotovoltaic care va fi amplasat la noua clădire.

Investiția a fost aprobată la 21 martie de către Adunarea Extraordinară a Acționarilor companiei. Pentru a o susține, acționarii au aprobat contractarea unui credit de 1,5 milioane de euro și a unuia de 2 milioane de euro.

Acționarii au mai aprobat majorarea capitalului social cu 2,47 milioane de lei corespunzătoare unui număr de 618.750 de acțiuni, cu o valoare nominală de patru pe titlu. În urma operațiunii, capitalul social al companiei va ajunge la 61,38 milioane de lei, împărțit în 15,34 milioane de acțiuni echivalente a 14,57 milioane de euro.

Astfel, Global Display Solutions va deține 78,6% din capitalul social, Societa Italiana per le Imprese – Simest va avea 19,38% din capital, iar Societa Finanziaria di Promozione della Cooperazione Economica con I Paesi dell’Est Europeo – Finest va deține 2,02% din societate.

De asemenea, cel din urmă acționar menționat mai sus va avea dreptul, ca până la 31 decembrie 2023, să achiziționeze de la Global Display Solutions un număr de acțiuni corespunzător echivalentului a 100.000 de euro.

Compania, înființată în 1979, mai deține pe lângă fabrica de la Arad, compania mai deține unități în Italia, Germania, Marea Britanie, Franța, SUA, Taiwan și China.

Potrivit celor mai recente date disponibile, GDS România a avut în 2020 o cifră de afaceri de 52,7 milioane de lei la un profit net de 381.000 de lei și aproximativ 500 de angajați.

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code