Economice

Întâlnire importantă la Kiev. Zelensky s-a văzut cu șeful AIEA, agenția care va verifica centrala de la Zaporojie, controlată de ruși

Întâlnirea a avut loc în contextul în care Ucraina şi Rusia continuă să se acuze reciproc de bombardarea zonei din jurul centralei nucleare de la Zaporojie, înaintea vizitei planificate a unei delegaţii a AIEA, autoritatea de supraveghere nucleară a Naţiunilor Unite, care ar urma să aibă loc în cursul săptămânii.

Zelenski i-a spus lui Grossi că misiunea AIEA în Ucraina este ”urgentă” şi că Ucraina vrea ca echipa să facă mai mult decât să desfăşoare o inspecţie la centrală.

Zelenski a spus că speră că delegaţia va ”găsi o oportunitate, graţie serviciilor noastre speciale, graţie coridoarelor de securitate, pentru a ajunge la centrală şi va face tot ce poate să evite toate ameninţările la scară globală”.

”Probabil, azi aceasta este una dintre problemele de cea mai înaltă prioritate în ceea ce priveşte securitatea Ucrainei şi a lumii”, a afirmat Zelenski, citat de News.ro.

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code