Flux Stiri

Implicarea tatălui ajuta la creșterea notelor copilului. Ce spun cercetătorii

  • Timpul tatălui în educația copilului este legat de succesul educațional.
  • Interacțiunea mamei are impact mai mare asupra comportamentelor sociale.
  • Este esențial ca părinții să-și împartă sarcinile încă de la începutul vieții copilului.

Tații le pot oferi copiilor un avantaj la școală, doar dacă sunt mai implicați în viața copilului, arată un studiu realizat de Milennium Cohort Study. În special, cercetătorii au arătat cum copiii se descurcă mai bine la școala primară dacă tații lor interacționează mai mult cu ei în activități precum cititul, desenatul, povestitul sau chiar cântatul.

Cât de esențială este implicarea tatălui în dezvoltarea copilului?

Știm deja că mama ocupă rolul principal în îngrijirea și dezvoltarea copilului, dar Helen Norman, cercetător la Universitatea Leeds spune că implicarea tatălui în îngrijirea copilului crește în mod semnificativ probabilitatea ca puștiul tău să obțină note mai bune la școala primară. Este esențial ca părinții să-și împartă sarcinile încă de la începutul vieții copilului. Cu toate acestea, interacțiunea mamei a avut un impact mai mare asupra comportamentelor sociale și a sprijinului emoțional, iar timpul tatălui este legat mai mult de succesul educațional.

Interacțiunea cu tată a ajutat practic toți copiii, indiferent de rasă, geografie sau statut socioeconomic. Acest lucru arată cât de solidă este această conexiune

„Tipul de interacțiune este mai puțin important, ceea ce contează cel mai mult este faptul că interacțiunea există”, spune dr. Jeremy Davies, coautor al raportului.

Așa că, fă-ți timp mereu și pentru copilul tău, indiferent de cât de obosit vii de la job.

Citește și

The post Implicarea tatălui ajuta la creșterea notelor copilului. Ce spun cercetătorii appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 30 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code