Economice

Herbert Diess pleacă de la conducerea grupului Volkswagen. Va fi înlocuit de șeful Porsche

În ședința sa de astăzi, Consiliul de Supraveghere al celui mai puternic producător auto european l-a numit pe Oliver Blume în funcția de președinte al grupului Volkswagen AG.

Blume va prelua noua funcție începând de la 1 septembrie 2022 și va combina acest lucru cu rolul pe care deja îl deține de președinte al Consiliului de Administrație al Porsche AG.

În același timp, Herbert Diess va demisiona din funcția de președinte al Volkswagen AG „de comun acord”.

„În timpul mandatului său ca președinte al consiliului de administrație al mărcii Volkswagen Passenger Cars și ca președinte al consiliului de administrație al grupului, Herbert Diess a jucat un rol cheie în transformării companiei. Grupul și mărcile sale sunt astfel viabile pentru viitor. (…) Domnul Diess s-a demonstrat impresionant în viteza și consecvența cu care a reușit să desfășoare procese de transformare de anvergură. Nu numai că a condus compania prin ape extrem de turbulente, dar a implementat și o strategie fundamental nouă”, a declarat cu acestă ocazie Hans Dieter Pötsch, președintele Consiliului de Supraveghere al grupului german.

Tot în ședința de astăzi, Consiliul de Supraveghere a hotărât că directorul financiar al grupului, Arno Antlitz, va prelua în plus poziția de director operațional și, astfel, îl va ajuta pe Oliver Blume în activitatea de zi cu zi.

Născut la Braunschweig, în Germania, Oliver Blume s-a alăturat grupului Volkswagen în 1994 și, de atunci, a ocupat funcții de conducere la mărcile Audi, Seat, Volkswagen și Porsche. El este președintele Consiliului de Administrație al mărcii Porsche din 2015 și membru al Consiliului de Administrație al grupului Volkswagen din 2018.

„Oliver Blume și-a dovedit abilitățile operaționale și strategice în diferite poziții din cadrul grupului și a condus Porsche AG din punct de vedere financiar, tehnologic și cultural cu mare succes timp de șapte ani consecutiv. Din punctul de vedere al Consiliului de Supraveghere, el este acum persoana potrivită pentru a conduce grupul”, a menționat Hans Dieter Pötsch.

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code