Economice

Guvernul SUA îi sfătuiește pe americanii din Rusia să părăsească imediat țara

„Cetăţenii americani ar trebui să ia în considerare plecarea imediată din Rusia, prin opţiunile de zboruri comerciale încă disponibile”, arată o alertă de securitate datată 27 februarie pe site-ul web al ambasadei SUA la Moscova.

Autoritățile americane au cerut cetățenilor americani să aibă „un plan de urgență care să nu se bazeze pe asistența guvernului american”.

Invazia Ucrainei de către Rusia, cel mai mare atac asupra unui stat european după cel de-al Doilea Război Mondial, a declanșat un val de represalii occidentale, guvernele americane și europene impunând sancțiuni băncilor și instituțiilor financiare rusești, arată Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin a numit atacul o „operațiune specială” prin care își propune să demilitarizeze vecinul din sud al Moscovei.

Departamentul de Stat și-a păstrat avizul de călătorie pentru Rusia la „Nivelul 4: Nu călătoriți”. Pe 20 februarie, ambasada SUA la Moscova îi sfătuise pe americanii din țară să aibă un plan de evacuare, invocând amenințarea cu atacuri la Moscova și de-a lungul graniței Rusiei cu Ucraina.

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code