În conferință de presă, explicit, calificat ca „eveniment privat”, actul creștin al mesei botezului a fost interzis cetățenilor și rezidenților de pe teritoriul României, interzicându-se practic libertatea de întrunire la festivitatea mesei de după. Potrivit credinței Evanghelice BPE masa sau agapa face parte din actul religios, tradiție valdenză bine motivată de Peter Waldo în Norme Evanghelice la 1180. Este pentru prima dată în istoria României când un islamic numit demnitar anunță public și dispune o măsură anticristă. Secretarul de Stat Raed Arafat a specificat expres termenul de „botez”, nunțile și botezurile fiind interzise folosindu-se de motivul pandemiei COVID.
Biserica Ortodoxă poate privi acum spre pasivitatea sa și la lipsa de reacție în fața unei dictaturi a unui păgânism fără precedent în istoria României.
De precizat că o asemenea măsură este contrară art. 53 Constituție, normele art. 53 Legea Fundamentală fiind obligații exprese în serviciu ale demnitarilor. Actul Guvernului restrânge libertatea religioasă, nepermis nefiind o lege organică. Solicit public opinia și reacția Avocatului poporului precum și a Parchetului de pe lângă ICCJ, acțiunea secretarului de stat fiind circumscrisă expres art.297 Cod Penal dar și infracțiunii de împiedicare a libertății cultelor – art. 381 Cod Penal
Sub auspicile luptei contra coronavirus, un islamic a reușit performanța de a interzice încreștinarea efectivă, botezul fiind doar în credința creștină actul de includere în aceasta. Cunoaștem că în țările musulmane, credința creștină este interzisă și considerată ilegală, visul islamicilor fiind acela de a distruge această credință. De aici execuțiile creștinilor de către statul islamic. Să nu credem că Islamismul radical este o religie a păcii, aceasta este o minciună. Este o credință gândită împotriva lui Hristos, ai cărei membrii luptă pe toate fronturile împotriva lui Hristos. Ceea ce ne intrigă acum, că într-o țară creștină nu s-a limitat prezența la un botez ca măsură de prevenție ci s-a interzis sacramentul botezului, asta nu de către un creștin ci de către un islamic printr-o procedură infracțională. Actul prin care s-a restrâns libertatea nu are permisiune de a opera într-un astfel de domeniu, potrivit art. 53 Constituție. CCR a tot subliniat acest aspect că libertățile nu pot fi restrânse prin astfel de acte. Acest guvern încalcă Constituția deliberat și mai ales actele administrative amintite sunt dispuse prin încălcarea unor obligații expres prevăzute de lege, ceea ce înseamnă că cei care le-au elaborat au săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu, credem noi.
Marius Leontiuc