Flux Stiri

Guvernul intră în ședință pentru aprobarea măsurilor fiscale

  • Guvernul finalizează legea de „salvare a bugetului”, care taie 14 miliarde lei de la cheltuieli și ia de la privat 80 de miliarde.
  • Premierul Marcel Ciolacu susține că principiul fundamental este reducerea cheltuielilor statului.
  • Şedinţa de Guvern programată pentru astăzi începe la ora 15:00.

Guvernul finalizează legea de „salvare a bugetului”, care taie 14 miliarde lei de la cheltuieli și ia de la privat 80 de miliarde. Şedinţa de Guvern programată pentru astăzi începe la ora 15:00.

Premierul intenționează să își asume răspunderea în fața Parlamentului, fie marți, fie miercuri, scrie Mediafax.

Premierul Marcel Ciolacu susține că principiul fundamental este reducerea cheltuielilor statului. Sunt propuse tăierea posturilor vacante, comasarea și descentralizarea instituțiilor pentru a reduce birocrația și limitarea cheltuielilor statului, inclusiv plafonarea sporurilor. Cei cu salarii mai mici vor primi în continuare vouchere, iar valoarea acestora va crește, dar nu vor fi oferite și super-bugetarilor.

Guvernul a retras din proiectul de lege privind măsurile fiscale, una dintre reformele planificate pentru administrația locală, conform noului proiect publicat de către executiv.

Citește și

The post Guvernul intră în ședință pentru aprobarea măsurilor fiscale appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 23 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code