Economice

Guvernul impune reguli noi pentru ocupare funcțiilor de conducere din DSP-uri și Ambulanță

Potrivit unui comunicat al Guvernului, este vorba despre manageri, directori executivi şi directori executivi adjuncţi ai Direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, conducerea serviciilor de ambulanţă judeţene şi a Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, directori generali, directori medicali, medic-şef.

Totodată, se introduce noţiunea de criterii de calitate aferente programelor de formare, elaborate de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii în programul de asistenţă tehnică din PNRR.

„În vederea asigurării dezvoltării profesionale continue în domeniul managementului sanitar, actul normativ introduce necesitatea absolvirii la 3 ani, pentru funcţiile de conducere din domeniul sănătăţii, a unui curs de scurtă durată în management sanitar sau managementul serviciilor de sănătate, avizate de Ministerul Sănătăţii, în baza criteriilor stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii. Alinierea mandatului managerilor de spitale cu cel al comitetelor directoare (formate din director medical, director de îngrijiri şi director financiar) are scopul de a permite asigurarea continuă a unui management eficient”, se arată în comunicat.

De asemenea, pentru a putea realiza în mod coerent politicile publice ale Ministerului Sănătăţii în domeniul resurselor umane şi implicit prevederile din cadrul PNRR, se are în vedere înfiinţarea unui Institut Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate, ca instituţie publică cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Sănătăţii. Institutul se va înfiinţa prin reorganizarea Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti.

„Ministerul Sănătăţii, în calitatea de coordonator de reformă, s-a angajat în implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – Componenta C12 ‘Sănătate’, prin trei reforme principale, care includ şi reforma managementului serviciilor de sănătate. Această reformă are jaloane şi ţinte care includ revizuiri legislative în semestrul 2022, respectiv creşterea capacităţii de formare profesională a tuturor actorilor implicaţi în acest domeniu”, se mai arată în comunicat.

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code