Flux Stiri

Guvernatorul Texasului declară stare de dezastru în 60 de comitate, în urma incendiilor violente de vegetație

  • Guvernatorul Texasului a declarat stare de dezastru în 60 de comitate din nord din cauza incendiilor violente de vegetație.
  • Incendiul de la Smokehouse Creek a ars aproape 1.035 de kilometri pătrați și a determinat închiderea unor drumuri principale, fiind alimentat de condiții meteorologice extreme.
  • Mai multe incendii din comitatele texane Hemphill și Hutchinson se apropiau de granița cu Oklahoma, unde au fost ordonate și unele evacuări.

O declarație de dezastru a fost emisă pentru zeci de comitate din nordul Texasului, în timp ce incendiile de vegetație violente au forțat evacuarea mai multor orașe și închiderea unei centrale nucleare, scrie Sky News.

Guvernatorul republican Greg Abbott a proclamat 60 de comitate în stare de dezastru și a cerut servicii de urgență suplimentare pentru a sprijini pompierii locali în lupta cu incendiile.

Incendiul nestăpânit de la Smokehouse Creek, cel mai mare dintre toate incendiile, a ars aproape 1.305 de kilometri pătrați – mai mult decât dublu față de suprafața sa de când a izbucnit luni, potrivit Serviciului Forestier Texas A&M. De asemenea, a forțat închiderea unor drumuri importante.

Condițiile călduroase și uscate neobișnuite pentru acest anotimp, împreună cu vânturile puternice, au făcut ca incendiile să se aprindă și să se răspândească în câmpiile ierboase ale statului într-un ritm alarmant – dar autoritățile nu au identificat încă sursa incendiului.

Mai multe incendii din comitatele texane Hemphill și Hutchinson se apropiau de granița cu Oklahoma, unde au fost ordonate și unele evacuări.

Citește și

The post Guvernatorul Texasului declară stare de dezastru în 60 de comitate, în urma incendiilor violente de vegetație appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 31 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code