Economice

Grindeanu: Asupra mea nu s-au făcut niciun fel de presiuni cu privire la acordarea de spații comerciale în Aeroportul Otopeni. Au fost niște șicane privind licitația

„Asupra mea nu s-au făcut niciun fel de presiuni şi niciun fel de discuţii, dar a apărut non stop, aşa, un fel de şicană, dacă vreţi. Haideţi să vă dau un exemplu: ca să ţii o licitaţie de acest tip trebuie să faci caiet de sarcini. (…) S-a ajuns la şicane de tipul contestarea caietului de sarcini, suntem în faza în care s-a mers şi în instanţă cu această contestare şi, surprinzător, s-a câştigat. S-a câştigat şi acum suntem în faza în care aeroportul trebuie să dea câştigătorul către firma care să elaboreze caietul de sarcini”, a afirmat ministrul Transporturilor, în emisiunea Insider Politic, sâmbătă, la Prima Tv, relatează News.ro.

Grindeanu spune că „reţea” este „cuvântul potrivit” pentru ceea ce se întâmplă la aeroport.

„De aia vă spun că sunt bucuros că se intră totuşi odată cu această anchetă, pe un făgaş normal, că, în sfârşit se poate merge pe un calendar rezonabil încât să ţinem această licitaţie publică. Să vină operatori internaţionali şi să se asigure cele două componente esenţiale:, din punctul meu de vedere: bani mai mulţi pentru aeroport şi servicii mai bune pentru călători”, adaugă ministrul.

Grindeanu a reafirmat că a cerut directorului CNAB să organizeze o licitaţie deschisă pentru spaţiile comerciale din interiorul Aeroportului Otopeni.

Ministrul a reafirmat că nu cunoaşte personal pe niciunul dintre angajaţii aeroportului vizaţi de ancheta de corupţie deschisă de DNA.

Întrebat dacă a discutat cu Rareş Bogdan al cărui nume apare în stenogramele procurorilor, vicepremierul a răspuns negativ. Grindeanu mai spune că „e normal” să fie chemat şi el la audieri în faţa procurorilor pentru a şpune ce ştie despre acest subiect, precizând că nu are emoţii în acest sens.

Fostul director general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) george Alexandru Ivan a fost reţinut, alături de trei oameni de afaceri, într-un dosar de luare de mită şi trafic de influenţă instrumentat de DNA vizând contracte pentru exploatarea spaţiilor comerciale din interiorul aeroportului Otopeni. De asemenea, fostul director al Direcţiei Management Facilităţi Aeroportuare din cadrul CANB a fost plasat sub control judiciar.

Ulterior, în spaţiul public au apărut stenograme din dosar în care erau invocate numele mai multor oameni politici, inclusiv cel al lui Sorin Grindeanu.

Grindeanu a precizat vineri că nu îi cunoaşte personal pe cei care din stenogramele apărute în spaţiul public în legătură cu dosarul privind activitatea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, dar că a înţeles că este ”ciufut”, nu are anturaj şi că nu merge ”pe combinaţii”. Grindeanu a explicat că cei care deţin spaţii în Aeroportul Otopeni sunt în faza în care li s-au prelungit contractele de închiriere pe două luni, până la finalizarea licitaţiei, şi a subliniat că fostul ministru al Transporturilor prelungise contractele de închiriere pe trei ani.

Sursa foto: News.ro

Share this:

(Visited 26 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code