Flux Stiri

Grant Shapps: „Cine nu e în NATO, să intre”. Ministrul britanic al Apărării cere extinderea Alianței Nord Atlantice

  • Ministrul britanic al Apărării: Irlanda, Malta, Austria și Elveția să intre în NATO.
  • Ministrul britanic al Apărării cere extinderea Alianței Nord Atlantice.
  • Marea Britanie a promis că va investi 2,5% din PIB până la sfârșitul deceniului.
  • România a cheltuit 1,7% din PIB pentru Apărare în 2023, alocă 2,5% din PIB.
  • Franța a făcut primul test de lansare al unei rachete nucleare.
  • Ministrul francez al Apărării: Exercițiul francez e de descurajare nucleară.
  • Rusia a făcut exerciţii cu arme nucleare tactice la graniță cu Ucraina.
  • China a început exerciții militare la scară largă în jurul Taiwanului.

„Cine nu e în NATO, să intre!” E apelul ministrului britanic al Apărării, Grant Shapps, care spune că pericolul rus nu mai lasă loc pentru neutralitate astăzi. Îndemnul Marii Britanii vine în contextul în care azi membrii NATO trebuie să-şi crească cheltuielile pentru apărare la 2,5% din PIB. O țintă pe care România a atins-o deja. Chiar dacă alocăm cât trebuie, cheltuim mai puțin, anul trecut am cheltuit doar 1,7%.

„Când lupul e la uşa securităţii europene, n-ar trebui să fie loc pentru neutralitate. Irlanda, Malta, Austria și Elveția trebuie să fie în NATO”, spune Grant Shapps, ministrul britanic al Apărării.

Nu e suficient să investim în apărare, trebuie să ne extindem Alianța, mai spune ministrul britanic Shapps, care insistă ca „Irlanda, Malta, Austria și Elveția să intre și ele în NATO.”

Franța nu stă la discuții, trece la fapte. Ca răspuns la exercițiile nucleare făcute de ruși zilele acestea, la graniță cu Ucraina -a testat o versiune îmbunătățită a rachetei strategice aer-sol cu ​​rază medie de acțiune nucleară. Ministrul francez al Apărării, Lecornu, e mulțumit de rezultat.

Iar China, își încordează și ea mușchii. A început exerciții militare la scară largă în jurul Taiwanului, după ce noul președinte taiwanez i-a cerut Beijingului liniște și pace.

The post Grant Shapps: „Cine nu e în NATO, să intre”. Ministrul britanic al Apărării cere extinderea Alianței Nord Atlantice appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 76 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code