Flux Stiri

Google are o altă problemă cu Gemini. Ce critici îi sunt aduse de către experți

  • Chatbot-ul Google AI, Gemini, este criticat pentru răspunsurile sale.
  • Unii critici spun că Google este prea influențat de lucrătorii de stânga.
  • Săptămâna trecută, criticile au fost îndreptate împotriva aparentei reticențe a Google de a genera imagini cu oameni albi prin intermediul chatbot-ului său Gemini.

Google a petrecut o mare parte din săptămâna trecută fiind criticat pentru că ar fi creat un chatbot cu inteligență artificială treaz” și, în cele din urmă, și-a cerut scuze pentru că a ratat ținta”, scrie Business Insider.

Dar criticile nu se opresc, ci se schimbă: Săptămâna trecută, criticile au fost îndreptate împotriva aparentei reticențe a Google de a genera imagini cu oameni albi prin intermediul chatbot-ului său Gemini. Acum, criticii semnalează probleme similare cu răspunsurile text ale Gemini.

După cum a catalogat analistul de tehnologie Ben Thompson, Gemini are, printre altele, următoarele probleme: S-a luptat să spună dacă Hitler sau tweet-urile lui Elon Musk au fost mai rele pentru societate; a spus că nu ar promova carnea; și a spus că nu ar ajuta la promovarea combustibililor fosili.

Iar acest lucru îi determină pe cei ca Thompson să concluzioneze că cultura internă a Google a fost prea mult influențată de lucrătorii și criticii de stânga.

Thompson, în influenta sa rubrică Stratechery, a cerut companiei să înceapă să excludă din companie angajații atrași de puterea Google și de potențialul acesteia de a-i ajuta să își execute programul politic și să redea procesul de luare a deciziilor celor care doresc cu adevărat să facă un produs bun. Asta, prin extensie, trebuie să însemne înlăturarea celor care i-au lăsat pe cei dintâi să o ia razna, până la și inclusiv pe directorul general Sundar Pichai”.

Citește și

The post Google are o altă problemă cu Gemini. Ce critici îi sunt aduse de către experți appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 28 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code