Flux Stiri

Google a pierdut 57 de miliarde de dolari într-o singură zi din cauza inteligenței artificiale. Cum s-a întâmplat asta

  • Marele gigant Google întâmpină probleme din cauza pierderilor mari.
  • Google și Microsoft se luptă pentru locul unu la inteligență artificială.
  • Compania și-ar fi deschis un nou program, asemănător ChatGPT.

Google se confruntă cu probleme. Luni, acțiunile Alphabet au scăzut cu 4,1%, iar compania-mamă Google a pierdut 57 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Google și Microsoft se luptă pentru a deveni lideri în domeniul inteligenței artificiale. În ianuarie, Microsoft a investit în OpenAI, compania din spatele fenomenului viral ChatGPT. Trei săptămâni mai târziu, ChatGPT a fost integrat în Bing și în browserul web Edge al Microsoft. De la lansarea chatbotului în noiembrie, acțiunile Microsoft au urcat cu 21%, în timp ce acțiunile Alphabet au înregistrat o creștere mai modestă, de 10%.

Microsoft este „liderul timpuriu clar” în acest spațiu al inteligenței artificiale și are „potențialul de a atinge viteza de evadare” în fața concurenților săi precum Alphabet, a scris la începutul acestei luni analistul Mark Murphy de la JPMorgan, scrie Forbes. Alții au remarcat „vigoarea reînnoită” a Microsoft în spațiul de căutare.

Pentru a concura cu Microsoft, Google și-a lansat propriul chatbot cu inteligență artificială, Bard. După ce Bard a furnizat informații inexacte în timpul unei demonstrații din februarie, acțiunile Alphabet au scăzut chiar mai drastic decât luni, cu 7%.

Deși scăderea din această săptămână nu a fost atât de gravă, pentru Google, care a fost mult timp lider în domeniul căutărilor, nu este un semn liniștitor.

Citește și

The post Google a pierdut 57 de miliarde de dolari într-o singură zi din cauza inteligenței artificiale. Cum s-a întâmplat asta appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 28 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code