Flux Stiri

Generalul Ben Hodges spune cum ar putea Ucraina să câştige războiul în faţa Rusiei în decurs de un an

Interviu cu generalul (r) Ben Hodges: Forţele ucrainene ar putea elibera Crimeea până în varăInterviu cu generalul (r) Ben Hodges: Forţele ucrainene ar putea elibera Crimeea până în vară

  • Ucraina ar putea câştiga războiul în decurs de un an, dacă Occidentul va furniza avioane de luptă, afirmă Ben Hodges, fost general american de rang înalt, citat de Sky News.
  • Ben Hodges a prezis că avioanele ar putea duce la un triumf concludent al Kievului în decurs de un an.
  • Generalul Hodges a declarat că Rusia nu are capacitatea de a lansa un val „major”, în ciuda eforturilor sale actuale de a organiza o ofensivă semnificativă în conflict.

Ucraina ar putea câştiga războiul în decurs de un an, dacă Occidentul va furniza avioane de luptă, afirmă Ben Hodges, fost general american de rang înalt, citat de Sky News. În ciuda rapoartelor potrivit cărora forţele ruseşti au făcut mici progrese datorită unei noi ofensive, un fost general american comandant în Europa a insistat că Ucraina ar putea obţine o victorie relativ rapidă dacă Occidentul îi va furniza avioane de luptă.

Ben Hodges a prezis că avioanele ar putea duce la un triumf concludent al Kievului în decurs de un an – dar ar fi nevoie de până la cinci, pe baza nivelului actual de sprijin militar.

„Cu cât le vom livra mai repede capacitatea de a obţine un rezultat decisiv, cu atât mai repede s-ar putea termina războiul”, a declarat el pentru DW.

El a spus că temerile legate de probleme de pregătire şi de compatibilitate cu pistele de aterizare nu fac „irealizabilă” furnizarea către Kiev a „capacităţii” de a folosi avioanele – şi a lăudat Marea Britanie pentru că este „în frunte” în furnizarea mai multor forme de sprijin militar Ucrainei. Generalul Hodges a declarat că, în opinia sa, singura „linie roşie” pentru implicarea SUA în Ucraina este „bocancii la sol”.

Şi, într-o opinie care atinge o sursă cheie de dezbatere între comentatori, a insistat că Kievul trebuie să recucerească Crimeea pentru a păstra „ordinea internaţională bazată pe reguli” şi „Carta ONU”. Alţii au susţinut că orice speranţă realistă de a ajunge la un acord de pace între cele două părţi ar implica în mod inevitabil un compromis asupra regiunii din partea Ucrainei.

Generalul Hodges – care a fost la conducerea forţelor americane din Europa între 2014 şi 2018 – a declarat că Rusia nu are capacitatea de a lansa un val „major”, în ciuda eforturilor sale actuale de a organiza o ofensivă semnificativă în conflict.

„Ei nu au forţele blindate, capacitatea de a pătrunde”, a spus el, adăugând că actuala campanie nu va schimba „mediul operaţional general” din Ucraina. Kievul „are suficient pentru a limita succesul rusesc”, a adăugat el, precizând că acest lucru va fi totuşi „costisitor” în ceea ce priveşte victimele şi muniţia.

The post Generalul Ben Hodges spune cum ar putea Ucraina să câştige războiul în faţa Rusiei în decurs de un an appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code