Economice

Gabriel Popoviciu are undă verde pentru proiectul rezidențial cu turnuri de 18 etaje din nordul Bucureștiului

Metav SA companie deținută de Meandus Limited, un offshore din Cipru, potrivit Termene.ro, despre care s-a scris că este controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, are de luna trecută autorizația de construire emisă de Primăria Sectorului 2 pentru proiectul rezidențial Above din nordul Bucureștiului.

Investiția anunțată în 2021 pentru proiectul care se va construi pe Șoseaua Fabrica de Glucoză a fost de 120 de milioane de euro. Ansamblul ar urma să aibă funcțiuni mixte, de retail și rezidențial. Pe lângă două turnuri de 18 etaje, vor mai fi construite și clădiri de nouă, respectiv 10 etaje.

Metav a mai anunțat anul trecut o investiție de 40 de milioane de euro într-un nou proiect rezidențial. Bellemonde se va construi pe un teren de 41.000 de mp deținut de Metav lângă Școala Americană și va avea 93 de vile și 17 apartamente.

Ce proiecte a mai construit Popoviciu

Pe lângă centrul comercial Băneasa Shopping City și complexul rezidențial Băneasa, Gabriel Popoviciu a mai dezvoltat primele două faze din proiectul Belvedere Residences și Zenville. La momentul anunțului proiectului Above, compania menționa că are în stadiu avansat de proiectare un nou ansamblu de case în Pipera, pe un teren de 32.000 mp.

În 2017, omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani închisoare în dosarul “Băneasa”.

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code