Economice

Fuziune în grupul Smithfield Romania pentru evitarea creşterii costurilor energiei şi de întreţinere: societăţile Maier Com şi Vericom 2001 vor fi absorbite de producătorul de mezeluri Elit

Elit, Maier Com şi Vericom 2001 fac parte din grupul Smithfield Romania, cel mai mare producător din piaţa românească a cărnii de porc.

Prin această fuziune asociaţii firmelor implicate urmăresc “asigurarea unei conduceri unice permanente, reducerea cheltuielilor administrative, evitându-se creşterea costurilor specifice (personal în diverse specialităţi, întreţinere spaţii, consumuri energetice suplimentare), asigurarea unui flux de numerar în măsură să permită achitarea în termen a obligaţiilor curente către bugetul de stat şi furnizori, precum și simplificarea evidenței primare și a evidenței contabile”, reiese din proiectul de fuziune consultat de Economica.net.

Elit SRL e deţinută de compania Smithfield Romania SRL, cel mai mare producător de carne de porc din România.

Asociaţii firmei Smithfield Romania sunt Sfds Global Holdings cu 44.73701% din capitalul social al societăţii, Lavender Raven cu 28.07499% din capitalul social al firmei şi Smithfield Europe care deţine 27.188% din afacere, potrivit informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de către portalul de specialitate Termene. Cele trei firme care deţin Smithfield Romania sunt înregistrate în Olanda.

Elit a încheiat al doilea an de pandemie Covid-19 cu cifră de afaceri şi profitabilitate mai mari decât cele din anul 2020.

Producătorul de mezeluri Elit SRL a realizat afaceri nete de 637,45 de milioane de lei în anul 2021, cu 2,96% mai mari decât cele obţinute în anul 2020. Elit a avut marjă de profit net de 9,4% în anul 2021, cu 0,5 puncte procentuale mai mare decât cea obţinută în anul 2020. Elit a lucrat cu un număr mediu de 1.835 de angajaţi pe statele de plată pe parcursul anului 2021, în scădere cu 13 oameni faţă de valoarea indicatorului din anul 2020.

Societăţile care urmează să fie absorbite sunt deţinute indirect şi direct de Smithfield România.

Maier Com SRL e deţinută de Elit cu 99.9996% din capitalul social şi de Smithfield Romania cu 0.0004% din capitalul social al firmei, conform datelor obţinute de Economica.net din proiectul de fuziune.

Maier Com a încheiat al doilea an de pandemie Covid-19 cu cifră de afaceri netă de 31,81 de milioane de lei, în creştere nesemnificativă faţă de cea obţinută în anul 2020. Maier Com a avut marjă de profit net de 7,7% în al doilea an al crizei sociale şi economice generate de măsurile luate de guvern pentru stăvilirea îmbolnăvirilor de Covid-19, cu peste 3 puncte procentuale mai mică decât cea realizată în anul 2020, arată analiza Economica.net pe baza bilanţurilor societăţii.
Maier Com a lucrat cu un număr mediu de 94 de angajaţi pe statele de plată în anul 2021, cu 14 oameni în plus faţă de nivelul indicatorului din anul 2020.

Asociaţii firmei Vericom 2001 SRL sunt societăţile Elit cu o cotă de 80% din afacere şi Smithfield Romania – cu 20% din capitalul social al firmei, reiese din proiectul de fuziune consultat de Economica.net.

Vericom 2001 a avut cifră de afaceri netă de peste 48 de milioane de lei în anul 2021, cu 7,8% mai mică decât cea obţinută în anul 2020. Producătorul de mezeluri a avut marjă de profit net de 12,8% în anul 2021, cu peste 2 puncte procentuale mai mare decât cea realizată în anul 2020, arată analiza Economica.net pe baza bilanţurilor societăţii. Vericom 2001 a lucrat cu un număr mediu de 115 angajaţi pe parcursul anului 2021, în scădere cu 4 oameni pe statele de plată faţă de nivelul indicatorului din anul 2020.

Detaliile fuziunii

Elit preia toate activitățile și operațiunile în desfăşurare ale societăților absorbite, “acestea urmând a se derula în spațiile puse la dispoziție de societatea absorbantă, iar personalul societăților absorbite va fi preluat de către societatea absorbantă”, se arată în proiectul de fuziune consultat de Economica.net.
Fuziunea nu va avea ca efect majorarea capitalului social al firmei Elit, ci doar majorarea activului și pasivului acesteia, conform proiectului de fuziune.

Data definitivării fuziunii este ultima zi a lunii în care fuziunea va fi înregistrată efectiv în Registrul Comerţului, ca urmare a constatării legalităţii acesteia de către instanţa competentă, reiese din proiectul de fuziune obţinut de Economica.net.

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code