Flux Stiri

Furtuna „mortală” de zăpadă a lăsat fără curent electric 1,5 milioane de persoane în SUA și Canada

  • Aproximativ 1,5 milioane de persoane au rămas fără curent electric în mai multe state, în timp ce o puternică furtună de zăpadă arctică se abate asupra SUA și Canadei.
  • Furtuna a adus vânt puternic și temperaturi de îngheț care pot duce rapid la degerături.
  • Cel puțin șase decese legate de furtună au fost raportate în SUA.

Aproximativ 1,5 milioane de persoane au rămas fără curent electric în mai multe state, în timp ce o puternică furtună de zăpadă arctică se abate asupra SUA și Canadei, potrivit BBC.

Mari părți din ambele țări se află sub incidența alertelor de vreme, care se întind de la o coastă la alta și până la granița dintre SUA și Mexic.

Furtuna a adus vânt puternic și temperaturi de îngheț care pot duce rapid la degerături.

Cel puțin șase decese legate de furtună au fost raportate în SUA.

Marile aeroporturi au anulat mii de zboruri pe măsură ce furtuna se intensifică.

Începând de vineri dimineață, peste 1.450.000 de persoane din Texas până în Maine nu aveau curent electric, deoarece vântul puternic a avariat liniile de electricitate.

Întreruperi de curent au fost raportate și în Canada, afectând 317.900 de persoane din provinciile Quebec și Ontario.

Serviciul Național de Meteorologie din SUA a declarat că peste 200 de milioane de persoane – sau aproximativ 60% din populația SUA – se află sub o formă sau alta de avertizare privind vremea de iarnă.

O mare parte din Canada, din Columbia Britanică până în Newfoundland, se află, de asemenea, sub avertizări de frig extrem și furtuni de iarnă. Mai multe comisii școlare din Ontario, inclusiv din Toronto, au anulat cursurile.

Această furtună va aduce cel mai geros Crăciun din ultimele decenii, spun meteorologii, afectând chiar și statul însorit Florida.

Serviciul Național de Meteorologie (NWS) a anunțat că sunt posibile temperaturi de -50F (-45C) și chiar -70F. Aceștia au avertizat că, chiar și în zonele metropolitane importante, precum orașul Des Moines, Iowa, degerăturile vor fi un pericol major.

În SUA, vremea rea a dus la mai multe decese. Trei accidente de mașină mortale au fost raportate în statul Kansas din cauza condițiilor rutiere proaste.

Cel puțin alte trei persoane au murit în Kentucky, a anunțat vineri guvernatorul Andy Beshear – două au murit în accidente de mașină și o altă persoană descrisă ca fiind în „nesiguranță locativă” a decedat. În Fort Worth, Texas, un bărbat despre care se credea că nu are adăpost a murit după ce a fost găsit afară, în frigul năprasnic.

The post Furtuna „mortală” de zăpadă a lăsat fără curent electric 1,5 milioane de persoane în SUA și Canada appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code