Flux Stiri

Formula 1: Honda revine ca partener de motoare pentru Aston Martin în 2026

  • Honda va reveni în Formula 1 în mod oficial în 2026, ca partener de motoare pentru echipa Aston Martin.
  • Compania s-a retras oficial din F1 la sfârșitul anului 2021, dar motoarele sale sunt încă folosite de cele două echipe Red Bull și se numesc din nou Honda în 2023.
  • Honda a declarat miercuri că urmărirea de către F1 a neutralității emisiilor de carbon până în 2030 a fost „factorul cheie” care a stat la baza deciziei sale de a reintra oficial.

Honda va reveni în Formula 1 în mod oficial în 2026, ca partener de motoare pentru echipa Aston Martin. Compania s-a retras oficial din F1 la sfârșitul anului 2021, dar motoarele sale sunt încă folosite de cele două echipe Red Bull și se numesc din nou Honda în 2023, scrie BBC.

Honda a declarat miercuri că urmărirea de către F1 a neutralității emisiilor de carbon până în 2030 a fost „factorul cheie” care a stat la baza deciziei sale de a reintra oficial.

Noile reguli pentru 2026 vor crește performanța electrică a motoarelor din F1. În același timp, FIA, organismul de conducere al sportului, impune utilizarea de combustibili sintetici complet sustenabili.

Președintele Honda Racing Corporation, Koji Watanabe, a declarat: „În urmărirea obiectivului său în atingerea neutralității emisiilor de dioxid de carbon până în 2030, începând cu sezonul 2026, FIA va impune utilizarea unui combustibil 100% neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, iar desfășurarea puterii electrice va fi crescută semnificativ de trei ori față de reglementările actuale.”

„Odată cu această creștere masivă a puterii electrice, cheia pentru a câștiga în F1 va fi un motor compact, ușor și de mare putere, cu o baterie de înaltă performanță, capabilă să gestioneze rapid o putere mare, precum și tehnologia de gestionare a energiei.”

„Credem că acest know-how obținut în urma acestei noi provocări are potențialul de a fi aplicat direct la un viitor vehicul electric de serie.”

Citește și:

The post Formula 1: Honda revine ca partener de motoare pentru Aston Martin în 2026 appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 39 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code