Economice

Familia Topolinski a cumpărat un teren de 5.000 de mp de la Patriarhia Română, unde pregătește blocuri cu 200 de apartamente

Amber Properties este deținută de Benevo Holdings Limited și Drouf Holdings Limited, două offshore-uri din Cipru, arată datele consultate de Economica.net în platforma specializată Termene.ro.

Firma a cumpărat la începutul acestei luni un teren de 5.000 de mp de la Patriarhia Română, potrivit informațiilor obținute de noi.

Terenul deținut de Patriarhie se află la adresa Pajurei 3B, pentru care a făcut încă din 2018 demersurile de autorizare.

InteRo Property Development, companie deținută de familia Topolinski (în foto, de la stânga la dreapta: Tyler, Michael, Ashton și Michael IV Topolinski) și sub care sunt înglobate afacerile imobiliare, a anunțat ieri, 14 aprilie, că finalizat recent achiziția integrală a unui teren care, împreună cu un teren adiacent pe care îl deținea deja, însumează o suprafață de 8.000 mp.

Proiectul deține Planul Urbanistic Zonal (PUZ) și Certificatul de Urbanism (CU) necesare emiterii Autorizației de Construcție. Lucrările de construcție sunt planificate să înceapă la sfârșitul acestui an.

Investiția în proiect se ridică la 44 de milioane de euro, a transmis compania către Economica.net.

Demersuri de autorizare din 2018

La începutul lui 2018, pe atunci consilierul general USR, Roxana Wring a scris pe Facebook că Patriarhia Română vrea să construiască un ansamblu rezidențial, fix pe acest teren, cu blocuri de opt etaje, care ar fi peste regimul de înălțime al zonei.

În replică, Patriarhia a declarat atunci că demersul urbanistic se referă doar la terenul din spatele Așezământului social Justinian Patriahul.

“Scopul este acela de a se ajunge la o valoare corectă a terenului, pentru o eventuală vânzare a acestui teren, exclusiv în scopul de a organiza şi susţine activităţile social-filantropice şi culturale ale centrelor Patriarhiei Române din Bucureşti şi Ilfov. Dacă pe acel teren va fi construit un imobil, acesta nu va aparţine Patriarhiei Române, care nu construieşte «cartiere» rezidenţiale, ci lăcaşuri de cult sau centre sociale şi culturale bisericeşti”, se arată în comunicatul de atunci al Patriarhiei.

Un proiect rezidențial și în Tunari

InteRo Property Development a mai anunțat un proiect imobiliar, în Tunari, pe strada Ioan Alexandru Cuza, unde are un teren de 17.100 de mp. Planurile prevăd dezvoltarea a 28 de vile exlcusiviste, pentru care lucrările de construcție sunt programate să înceapă în luna iunie. Investiția este de 10 milioane de euro.

Acesta ar fi primul proiect imobiliar construit de la zero de companie, care este prezentă în România din 2007.

InteRo a cumpărat anul trecut terenul și o construcție abandonată din proiectul Confrot City, dezvoltat de frații Robert și Ionuț Negoiță, potrivit Profit.ro. Redenumit New Confort City, blocul urmează să fie finaliat în iunie, după o investiție de 10 milioane de euro. Din cele 280 de apartamente, compania a vândut 185.

Un alt proiect preluat de InterRo este NorthLight Residence. Construit de Swiss Grain, chiar lângă vielel din Cosmopolis, proiectul a fost preluat în vara lui 2020 de către familia Topolinski.

Familia Topolinski mai deține și terenul fostei fabrici Aversa din zona Obor, acolo unde se pot construi 100.000 de mp de spații de birouri și turnuri de locuințe. De asemenea, pe terenul fostei fabrici Dacia Textile, din care o parte a fost vândut către Skanska, este conceput un campus IT, care va avea șapte clădiri de birouri cu o surpafață totală de 197.000 de mp, din care InteRo va dezvolta 104.000 de mp.

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code