Flux Stiri

Elon Musk lansează un chatbot AI „cu umor”. „Din unele puncte de vedere este cel mai bun chatbot existent”, a scris miliardarul pe platforma X

  • Musk spune că noul său chatbot AI are „puțin umor”.
  • „Din unele puncte de vedere, este cel mai bun care există în prezent”, a scris Musk pe X, înainte de lansare.
  • Musk spune că Grok, chatbot-ul său dotat cu inteligență artificială „iubește sarcasmul” și că va răspunde la întrebări cu „puțin umor”.

Elon Musk a lansat un chatbot AI numit Grok pe site-ul său de socializare X, fosta platformă Twitter, dar până acum este disponibil doar pentru anumiți utilizatori, scrie BBC News. „Din unele puncte de vedere este cel mai bun chatbot existent”, a scris Musk pe X, înainte de lansare.

Echipa din spatele Grok xAI a fost lansată în iulie, bazându-se pe talentul altor firme de cercetare AI. Este o companie separată, dar strâns legată de celelalte întreprinderi ale lui Musk X și de compania de mașini electrice, Tesla.

La începutul acestui an, Musk a spus că dorește ca versiunea sa de AI să fie „o inteligență artificială maximă care caută adevărul, care încearcă să înțeleagă natura universului”.

Chatbot-ul are acces la informațiile de pe platforma X

Musk a spus că un avantaj major al Grok a fost că are acces la informații actualizate de pe platforma X, ceea ce o diferențiază de versiunile unor rivali, deși răspunsuri din ce în ce mai actualizate sunt disponibile și pentru clienții care au plătit pentru accesul altor instrumente AI.

Grok ar putea fi mai empatic

Grok este un termen inventat de scriitorul de science fiction Robert A. Heinlein, în romanul său din 1961 Stranger in a Strange Land, unde „grokking” însemna a empatiza profund cu ceilalți.

Grok a fost creat „intenționat să răspundă la aproape orice și, mult mai greu, chiar să sugereze ce întrebări să pună”.

Musk a recunoscut că există pericole asociate cu dezvoltarea IA

Săptămâna trecută, la summitul AI din Marea Britanie, Musk a recunoscut că există pericole asociate cu dezvoltarea IA.

Miliardarul a fost campion de lungă durată al tehnologiei. El a fost co-fondator al firmei OpenAI care a creat ChatGPT, primul instrument AI pus la dispoziție pe scară largă anul trecut. Microsoft a investit în OpenAI, făcând instrumentul disponibil pe platforma sa.

De atunci, Google și-a lansat modelul rival de inteligență artificială, Bard, iar Meta a lansat Llama. Instrumentele sunt concepute pentru a utiliza informațiile stocate anterior pentru a genera răspunsuri text care sună ca și cum ar fi formulate de oameni.

The post Elon Musk lansează un chatbot AI „cu umor”. „Din unele puncte de vedere este cel mai bun chatbot existent”, a scris miliardarul pe platforma X appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code