Flux Stiri

Donald Trump vs. Joe Biden în 2024: Ce se poate întâmpla

  • Biden a fost validat de performanța democraților în timpul alegerilor de la mijlocul mandatului.
  • Biden și-a petrecut întreaga carieră, 50 de ani la Washington, lucrând pentru a ajunge la președinție.
  • Lipsa de popularitate a lui Biden a fost văzută ca o piedică în calea realegerii.

Alegerile prezidențiale din 2024 sunt încă la doi ani distanță. Dar, odată cu alegerile parțiale în sfârșit încheiate, atenția lumii politice începe să se îndrepte spre cursa pentru Biroul Oval. Deocamdată, cu atât de mult timp înainte, nimic nu este sigur. Un singur candidat important și-a anunțat candidatura, acesta fiind fostul președinte Donald Trump. Nu știm cu cine va candida Trump pentru biletul republicanilor.

Va candida Biden?

Pentru a ajunge la o revanșă în 2020 va fi nevoie de mai multe pauze pentru a merge într-o anumită direcție. În primul rând, Biden va trebui să candideze la președinție. Până în prezent, Biden nu și-a anunțat candidatura, deși a indicat că o decizie este iminentă. Biden a declarat că își va lua vacanța pentru a se consulta cu familia înainte de a lua o decizie la începutul anului 2023. Eu pariez pe Biden să candideze pentru realegere. Biden și-a petrecut întreaga carieră, 50 de ani la Washington, lucrând pentru a ajunge la președinție. Acum că Biden are funcția supremă, mi-e greu să îl văd renunțând de bună voie.

În timpul verii, popularitatea lui Biden a fost la un nivel scăzut din punct de vedere istoric – mai scăzută chiar și decât cea a lui Trump sau Jimmy Carter, fiecare dintre aceștia având doar un singur mandat înainte de a pierde realegerea. Lipsa de popularitate a lui Biden a fost văzută ca o piedică în calea realegerii. Astăzi, popularitatea lui Biden a avut o tendință în direcția corectă.

Mai important poate, Biden a fost validat de performanța democraților în timpul alegerilor de la mijlocul mandatului. Democrații s-au agățat de o majoritate în Senat, atenuând în același timp pierderile preconizate în Camera Reprezentanților, ceea ce sugerează că viziunea lui Biden asupra lumii are un oarecare interes pentru alegători. Performanța de la jumătatea mandatului îl face pe Biden mai probabil să candideze. De asemenea, aceasta sugerează că Biden ar putea avea o mai mare eligibilitate decât sugerează ratingul său de popularitate.

Poate Trump să câștige GOP?

Chiar dacă Biden își declară candidatura, nu există nicio garanție că va candida împotriva lui Trump. În timp ce Trump, aflat în dificultate, a intrat în cursa din 2024, el va trebui să câștige biletul GOP împotriva a ceea ce va fi probabil un câmp aglomerat.

Strangularea lui Trump asupra GOP s-a slăbit. În timp ce Trump a dominat partidul în ultimii șapte ani, alegătorii și donatorii încep să caute alternative la mogulul imobiliar impetuos și egocentric. O parte din problema lui Trump este eligibilitatea sa; el continuă să piardă alegerile.

Există cursa prezidențială din 2020, bineînțeles. Pierderea unei alegeri prezidențiale semnalează, de obicei, sfârșitul aspirațiilor prezidențiale ale unui candidat. Și apoi mai sunt alegerile intermediare. Candidații susținuți de Trump au fost zdrobiți în statele de luptă. Doar un singur candidat susținut de Trump (JD Vance în Ohio) a câștigat într-un stat din zona de bătălie. Această serie de înfrângeri galopante sugerează că alegătorii oscilanți s-au săturat de isprăvile și retorica lui Trump. Mulți alegători se uită în altă parte, chiar dacă asta înseamnă un democrat.

The post Donald Trump vs. Joe Biden în 2024: Ce se poate întâmpla appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code