Flux Stiri

Dilema avionului miltar rus prăbușit la granița cu Ucraina. Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgență la cererea Moscovei

  • Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgență la cererea Moscovei.
  • Zelenski: Ruşii se joacă cu vieţile prizonierilor ucraineni.
  • Zelenski: Ţara noastră va insista asupra unei anchete internaţionale.
  • Ieri, un avion militar rusesc II-76 s-a prăbușit la granița cu Ucraina.
  • Avionul militar rusesc s-a prăbușit în regiunea rusă Belgorod.
  • Rusia spune că la bord erau 65 de prizonieri de război ucraineni
  • Il-76 este un avion militar conceput pentru a transporta trupe, mărfuri.
  • Ieri urma să fie făcut un schimb de 192 de prizonieri.

Dilema avionului miltar rus prăbușit la granița cu Ucraina îi adună pe mai marii lumii în Consiliul de Securitate al ONU.

Consiliul s-a reunit de urgență, la cererea Moscovei, care a acuzat Ucraina că a doborât un avionul de transport, la bordul căruia s-ar fi aflat 74 de oameni, dintre care 65 de prizonieri de război. Ieri urma să fie făcut un schimb de 192 de prizonieri de război.

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, a cerut convocarea Consiliului – ca să tragă la răspundere Ucraina pentru ceea ce numește el „un act criminal”.

Ucraina spune că acuzațiile Rusiei sunt ”o acțiune planificată pentru a slăbi sprijinul internațional pentru Ucraina”. Așa că Zelenski nu se lasă, cere și el o anchetă internațională.

Serviciul de informaţii al apărării din Ucraina lucrează pentru a afla soarta tuturor prizonierilor. Serviciul de Securitate al Ucrainei investighează toate circumstanţele. L-am însărcinat pe ministrul afacerilor externe al Ucrainei să informeze partenerii noştri cu privire la datele disponibile. Ţara noastră va insista asupra unei anchete internaţionale.

Citește și

The post Dilema avionului miltar rus prăbușit la granița cu Ucraina. Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgență la cererea Moscovei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 34 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code