Economice

Diferenţa între dobânzile depozitelor constituite online şi cele clasice poate fi chiar de 1%. Top 5 bănci cu cele mai mari dobânzi la economii

Una din consecinţele directe ale pandemiei Covid 19 în sistemul bancar este dezvoltarea segmentului online, inclusiv în cazul deschiderii depozitelor de economii. Pentru a apromova oferta, băncile comerciale oferă dobânzi diferenţiate pentru deschiderea de conturi şi depozite de economii online. Diferenţele între depozitul de economii deschis online şi cel deschis la ghişeul băncii poate fi de până la 50 de puncte de bază, adică un maximum 0,5% la dobânda anuală de bază practicată de bancă.

Românii încep să deschidă depozite online, mai ales în marile orașe, fiind atrași de dobânzile mai mari cu pana la 1% (în anumite condiţii) peste nivelul pe care îl pot găsi în sucursală.

„Tinerii din mediul urban vor mai multă flexibilitate în gestionarea fondurilor și acces facil la sumele din depozite. În cazul Patria de Oriunde, platforma noastră de accesare produse bancare 100% online, pentru clienții noi, 50% dintre solicitanții platformei online au sub 35 de ani, iar 28%  au între 36 şi 45 de ani. Cele mai multe depozite sunt constituite pe un an, caz în care clienții primesc o dobândă foarte atractivă, de 4% pe an .”, spune Elena Nicodinescu, Manager Dezvoltare Produse Patria Bank.

Motiv pentru care, la unele bănci dobânzile au sărit de 3% sau chiar de 4% (într-un singur caz).Băncile mici, dar nu numai, sunt cele care oferă cele mai mari dobânzi din sistem la depozitele de economii. Într-un top cinci al băncilor care oferă cel mai mari dobânzi la depozitele deschise online sunt enumerate TBI şi Patria Bank, urmate de Intesa, CEC Bank şi Libra Bank.

Cea mai mare ofertă pentru depozitele online o oferă TBI Bank, de 3,60% pe an, faţă de 3,20% pe anpentru depozitele deschisela ghişeul băncii. Excepţie face Patria Bank care, pentru clienţii noi care aleg să economisească prin această bancă, dobânda este de 4,07% în online faţă de 3,25% la depozitele existente dar care sunt tot online.

Intesa SanPaolo Bank oferă la rândul său o dobândă de 3,30% pe an în online faţă de 3,04% pe an la ghişeul băncii. Urmează apoi CEC Bank care oferă 3,10% pentru depozitele online faţă de 3% la ghişeul băncii. Pe locul cinci din punct de vedere al dobânzii la depozitele online se situează Libra Bank, cu 3,04%.

La antipod, băncile mari din top 10 oferă dobânzi în jurul valorii de 1% şi nu toate au în ofertă constituirea de depozite 100% online. Dintre cele care au depozite online, enumerăm BCR, unde dobânda anuală este de 0,80% şi Raiffeisen Bank unde dobânda oferită de bancă este de 1%. Celelalte bănci, gen ING Bank, Unicredit, Banca Transilvania şi AlphaBank, unde nu există produsul depozit constituit online dobânzile sunt oricum mai mici decât cele din top 5: ING – 1,20%, Unicredit – 0,96%, Banca Transilvania -1,9% şi Alpha Bank – 2%.

Practic, singura bancă mare din top 10 cele mai mari bănci din punct de vedere al activelor, care oferă o dobândă de peste 3% este CEC Bank.

 

 

The post Diferenţa între dobânzile depozitelor constituite online şi cele clasice poate fi chiar de 1%. Top 5 bănci cu cele mai mari dobânzi la economii appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *