Flux Stiri

Dezbaterea zilei în Franța: De ce au părinții prioritate la concediu?

  • Franța dezbate dacă părinții trebuie să aibă prioritate la concediu.
  • Cei fără copii vor și ei concedii în care să stea cu familia.
  • Părinții spun că își iau concedii pentru că nu au cu cine lăsa copiii.

De ce cei care au copii sunt mereu favorizați când sunt împărțite liberele de sărbători? Este marea dezbatere din Franța din aceste zile, după ce o postare pe X a unei tinere a avut peste 3 milioane de distribuiri.

„Sunt șocată că încă sunt atâția care cred că, pentru că au copii, ar trebui să aibă prioritate în vacanțe. Înțeleg că au nevoie să fie cu copiii de Crăciun, dar și cei care nu au copii au familii”, scria tânăra.

Și de aici, o ploaie de comentarii și din partea celor fără copii și din partea părinților: „Avem și noi bunici, prieteni, dacă au făcut copii, să își asume, sau măcar să poată lua concediu alternativ – un an unii, un an ceilalți”.

În același timp, părinții spun că nici lor nu le convine și că nici măcar nu e vorba despre Crăciun neapărat, dar nu au cu cine să lase copiii în vacanță.

Discuțiile au mers atât de departe, încât BFMTV a scris că prioritizarea la concedii pentru părinți nu este în codul muncii. Dar, remarcă jurnaliștii francezi, majoritatea patronilor au tendința de a-i privilegia pe cei care au copii când aprobă cererile de concediu.

Citește și

The post Dezbaterea zilei în Franța: De ce au părinții prioritate la concediu? appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 22 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code