Flux Stiri

Deții case și mașini scumpe? Plătești impozit special. Adrian Negrescu: „Inflația va crește cu 4 puncte”

  • Guvernul obligă persoanele fizice care dețin imobile mai scumpe de 500.000 euro și mașini mai scumpe de 75.000 euro să plătească un impozit special.
  • Măsurile nu vor avea efectul scontat pe încasările la buget, în schimb vor lovi în forță economia. Econimist: „Inflația va crește cu cel puțin 3 sau 4 puncte”.
  • Boloș: „Să nu uităm că suntem în discuții cu Comisia Europeană pentru a ne ajusta traiectoria de deficit bugetar”.

Guvernul obligă persoanele fizice care dețin imobile mai scumpe de 500.000 euro și mașini mai scumpe de 75.000 euro să plătească un impozit special. Taxa de 0.3% se va aplica pentru suma care reprezintă diferența dintre plafon și valoarea proprietății.

„Vom avea o creștere a inflației de cel puțin trei sau patru punce, pentru că realitatea arată că toate aceste scumpiri, de la produsele alimentare, la ratele românilor, vor crește ca  urmare a introducerii acestei taxe pe cifra de afaceri a băncilor. Toate astfel de măsuri nu fac altceva decât să crească și mai mult presiunea de pe salariile oamenilor”, a spus Adrian Negrescu, analist economic.

De asemenea, Guvernul român crește, prin noul pachet de măsuri fiscale, TVA-ul la panouri fotovoltaice de la 5%, cât este în prezent, la 9%. Eforturile de tranziție la o energie verde, asumate la Bruxelles de România, se lovesc de un zid.

„Ideea că am avut o inflație cât de cât temperată în luna august s-ar putea să fi fost ultimul lucru pozitiv pe care l-am văzut. De acum încolo, inflația o să crească, prețurile vor crește, deja vedem și prețul petrolului care crește semnificativ, 96 de dolari pe baril. Asta înseamnă că prețurile carburanților vor crește și în România, iar asta va duce la creșteri de prețuri pe tot ceea ce consumăm noi”, a mai adăugat Adrian Negrescu.

Citește și:

The post Deții case și mașini scumpe? Plătești impozit special. Adrian Negrescu: „Inflația va crește cu 4 puncte” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 19 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code