Flux Stiri

Cutremurător: ONU confirmă că videoclipul cu execuția unui soldat ucrainean pare să fie autentic, amplificând tensiunile dintre Rusia și Ucraina

  • Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat miercuri că este de părere că înregistrarea video virală care arată aparenta execuţie a unui soldat ucrainean capturat de către trupele ruse ar putea fi autentică.
  • Înregistrarea pare să arate un combatant ucrainean reţinut, aflat într-un şanţ de mică adâncime, care este împuşcat mortal cu mai multe arme automate după ce spune „Glorie Ucrainei”.
  • Armata ucraineană l-a numit pe bărbatul din filmare drept Timofiy Mykolayovych Shadura.

Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat miercuri că este de părere că înregistrarea video virală care arată aparenta execuţie a unui soldat ucrainean capturat de către trupele ruse ar putea fi autentică. Înregistrarea pare să arate un combatant ucrainean reţinut, aflat într-un şanţ de mică adâncime, care este împuşcat mortal cu mai multe arme automate după ce spune Glorie Ucrainei”.

Suntem la curent cu acest videoclip postat pe reţelele de socializare care arată un soldat ucrainean (ce nu se află în luptă) care aparent este executat de forţele armate ruse. Pe baza unei examinări preliminare, credem că acest videoclip ar putea fi autentic”, a declarat pentru Agenţia France-Presse un purtător de cuvânt al Biroului ONU pentru Drepturile Omului.

De la atacul armat al Rusiei asupra Ucrainei, în urmă cu peste un an, Biroul ONU pentru Drepturile Omului a documentat numeroase încălcări ale dreptului umanitar internaţional împotriva prizonierilor de război”, a precizat ea.

Trebuie efectuate investigaţii imparţiale şi eficiente cu privire la toate aceste acuzaţii, iar cei responsabili trebuie traşi la răspundere.”

Preşedintele Zelenski a promis că îi va găsi pe criminali”. Armata ucraineană l-a numit pe bărbatul din filmare drept Timofiy Mykolayovych Shadura.
 

The post Cutremurător: ONU confirmă că videoclipul cu execuția unui soldat ucrainean pare să fie autentic, amplificând tensiunile dintre Rusia și Ucraina appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 24 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code