Economice

Cum reduce AFI facturile la curent ale chiriașilor. „Este un efort uriaș pe care retailerii îl au cu electricitatea”

Nevoia de socializare și de distracție i-a readus  pe români în mall, astfel că retailerii prezenți în marile centre comerciale se bucură din nou de creșteri ale vânzărilor. AFI Europe, proprietarul AFI Cotroceni, cel mai mare mall din București,  anunță vânzări bune anul acesta și un final de an foarte bun, ceea ce i-a permis să crească chiriile retailerilor pe care îi găzduiește. Problema, spun oficialii companiei, este costul electricității care pune o presiune mare asupra magazinelor, dar mai ales asupra restaurantelor și fastfood-urilor.

„Este un efort uriaș pe care retailerii îl au cu electricitatea. Noi încercăm să eficientizăm absolut toate clădirile noastre, pentru a putea ține sub control cheltuielile. Aceasta înseamnă schimbări de sisteme, schimbări tehnice, economie de consum precum reducerea luminii din parcări. Sunt măsuri care funcționează deocamdată. Presiunea ce mai mare este pe restaurante și fast-fooduri, dar compensează cu faptul că a crescut foarte mult traficul și vânzările lor au crescut. Suntem încă echilibrați. Ne așteptăm la un final de an foarte bun în vânzări, dar suntem sceptici în legătură cu primul trimestru al anului viitor”, a declarat în cadrul Retail Arena Roxana Stănciulescu, Head of Retail Leasing Division AFI Europe România.

 Chirii mai mari

În ceea ce privește veniturile companiei, Stănciulescu spune că s-au majorat chiriile, în acord cu creșterea vânzărilor. „Consumatorii s-au reîntors la mall și cumpără mai mult din mall decât din online. Vedem un echilibru între vânzări și efortul retailerilor cu chiria și cu costurile din centrele comerciale. Am raportat în continuare o creștere a nivelului de chirii. Totul este corelat cu vânzările, care au crescut. În centrele noastre comerciale costul cu chiria este unul optim și asta ne-a permis să raportăm în continuare o creștere a chiriilor”, a mai spus Stănciulescu.

Două malluri AFI noi

Dezvoltarul va deschide în două săptămâni un centru comercial în Bucureștii Noi, în apropierea stației de metrou Laromet. Este primul mall de mici dimensiuni sub umbrela AFI, centrul având 4.500 de metri pătrați. El va deservi locuitorii AFI City, care actualmente are deja 200 de apartamente livrate, dintr-un total de 2.000.

De asemenea, AFI va inaugura la Arad, anul viitor, un centru comercial de 40.000 de metri pătrați. Va exista și un retail park  cu 7.000 de mp de boxuri în care se va deschde un magazin Leroy Merlin.

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code