Flux Stiri

Cum ne inspiră Norvegia pentru colectarea selectivă? Ionuț Tudorache: „În România avem mai multe tipuri de sisteme, ceea ce face mai greu de aplicat o strategie națională”

  • România urmează exemplul din Norvegia pentru colectarea selectivă a deșeurilor.
  • Noile centre municipale de colectare deșeuri apar în 2024.
  • Centrele sunt dedicate colectării separate a deșeurilor reciclabile și biodeșeuri.

România urmează exemplul Norvegiei, iar anul acesta vom implementa 13 centre de colectare a deşeurilor. În orașele București, Cluj-Napoca, Constanța sau Timișoara centrele vor constitui o soluție și pentru colectarea deșeurilor voluminoase, a celor de echipamente electrice și electronice.

Cât de utilă este această acțiune pentru România?

„În Norvegia am văzut un sistem unitar de colectare a deșeurilor. Funcționează la nivelul întregii țări și este urmărit de toată țara. În România avem mai multe tipuri de sisteme, ceea ce face mai greu de aplicat o strategie națională. Aceste sisteme sunt bine venite. Cu timpul, lumea se va obișnui. Inițiativa este foarte bună, dar apariția acestor CAV-uri trebuie însoțită de anumite norme și conștientizări ale populației”, a declarat Ionuț Tudorache, director general Salubritate Tulcea, pentru Aleph News.

Aceste CAV-uri vor exista și în Tulcea. Cine are acces la ele?

„În Tulcea există un CAV, făcut în sistem privat. Acces la el are toată populația, doar că la nivel de Tulcea avem implementat un alt sistem de colectare. Ca să ajungem la performanța norvegiană, trebuie infrastructură. Trebuie să vedem ce înseamnă aceste CAV-uri”, a adăugat acesta.

Citește și

The post Cum ne inspiră Norvegia pentru colectarea selectivă? Ionuț Tudorache: „În România avem mai multe tipuri de sisteme, ceea ce face mai greu de aplicat o strategie națională” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 24 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code