Economice

Croații pot călători în Statele Unite fără viză începând de astăzi

Decizia în cadrul Sistemului Electronic de Autorizare a Călătoriei (ESTA) îi include pe cetăţenii croaţi care călătoresc în SUA pentru turism sau afaceri până la 90 de zile, relatează ziarul croat Jutarnji List.

Desemnarea Croaţiei ca participant la Programul Visa Waiver (VWP) este un pas important către consolidarea în continuare a cooperării de lungă durată economice şi de securitate dintre Statele Unite şi Croaţia, a declarat Ambasada SUA.

Pentru a participa la VWP, o ţară trebuie să îndeplinească cerinţe legate de contraterorism, aplicarea legii, aplicarea legii asupra imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor în mod continuu, se arată într-un comunicat de presă.

Statele Unite au decis în data de 28 septembrie 2021 includerea Croaţiei în Programul Visa Waiver, astfel încât cetăţenii acestei ţări vor putea intra fără viză pe teritoriul american. Cel târziu la 1 decembrie 2021, Sistemul Electronic pentru Autorizarea Călătoriilor (ESTA) ar fi trebuit actualizat spre a le permite cetăţenilor croaţi să aplice pentru a călători în Statele Unite pentru turism sau afaceri pentru o durată de până la 90 de zile. Această procedură a fost îndeplinită în mai puțin de o lună.

Citește și: https://www.economica.net/statele-unite-au-inclus-croatia-in-programul-visa-waiver_534205.html

The post Croații pot călători în Statele Unite fără viză începând de astăzi appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code