Economice

Cristian Tăban, director executiv la Dent Estet: Valoarea pieţei româneşti de stomatologie se apropie de valoarea de 600 de milioane de euro. În 2022 va creşte cu circa 17%

Economica.net: Ce investiţii aveţi în plan pentru anul 2022?

Cristian Tăban: În primul rând, am finalizat o investiţie de 1,1 milioane de euro în noua clinică stomatologică Dent Estet Craiova.
Investiţiile în digitalizare vor deveni din ce în ce mai accelerate, datorită beneficiilor majore care se transpun pentru pacient în precizie crescută în diagnosticare, lipsa durerii, confort ridicat, rapiditate în execuţia lucrărilor şi perioadă extinsă de garanţie a acestora.

Economica.net: Care sunt profilurile oraşelor în care vreţi să vă extindeţi?

Cristian Tăban: Sunt mai multe criteriile prin care Dent Estet alege un oraş pentru o nouă clinică: analiza nevoilor din anumite comunităţi, profilul pacienţilor din acele zone şi, nu în ultimul rând, prezenţa clinicilor sau spitalelor Medlife existente – sinergiile generate fiind mereu de ajutor.

Economica.net: Cum au evoluat tarifele serviciilor practicate de clinicile dumneavoastră în contextul crizei sociale şi sanitare, provocate de Covid-19?

Cristian Tăban: În grupul de clinici Dent Estet preţurile nu au crescut ca urmare a epidemiei de Covid-19. Toate costurile suplimentare cu echipamentele de protecţie şi acţiunile suplimentare de dezinfecţie au fost acoperite de clinică, fără să influenţăm în vreun fel sumele plătite de pacienţi.

Economica.net: Care au fost cele mai solicitate servicii stomatologice în clinicile dumneavoastră în 2021?

Cristian Tăban: În ceea ce priveşte comportamentul pacientului, în cel de-al doilea an pandemic, afecţiunile dentare cele mai frecvente cu care s-au prezentat pacienţii în clinicile Dent Estet au fost cariile dentare, lipsa dinţilor şi boala parodontală. Cel mai des solicitate servicii au fost pentru rezolvarea cazurilor complexe (care înseamnă edentaţie parţială sau totală, dar şi dinţi afectaţi de boala parodontală), urmate de tratamentele cu implant dentar şi tratamentele de estetică dentară.

Economica.net: Cum s-a schimbat topul celor mai solicitate servicii stomatologice în clinicile dumneavoastră, în contextul crizei sociale şi sanitare, provocate de Covid-19?

Cristian Tăban: În cei doi ani de pandemie, s-a observat, într-o primă fază, că pacienţii au avut o reticenţă în a merge la dentist, cei mai mulţi ajungând în regim de urgenţă, dar doar la începutul fiecărui val.

Economica.net: Care sunt profilurile socio-demografice ale pacienţilor clinicilor dumneavoastră?

Cristian Tăban: Pacienţii Dent Estet de astăzi au un nivel de educaţie crescut, sunt din ce în ce mai conştienţi că sănătatea generală este o prioritate, iar sănătatea dentară o poate impacta foarte serios. Sunt pacienţi cu venituri peste medie şi cu un nivel de informare ridicat, chiar şi în domeniul sănătăţii dentare. Segmentul de cazuri complexe a continuat să crească impactul asupra business-ului de adulţi.

Dent Estet, parte a grupului MedLife, are în prezent 15 clinici în București, Timișoara, Sibiu, Brașov, Ploiești, Cluj-Napoca, Oradea și Craiova.

Citeşte şi:

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code