Flux Stiri

Creșterea economică frânează accelerat în 2023 în România. Răzvan Botea: „Încetinirea a venit și ca urmare a strângerii politice monetare”

  • BNR a publicat Minuta ședinței de politică monetară a Consiliului de Administrație.
  • Redresarea se va accentua în 2025 pe fondul consolidării bugetare.
  • BNR a decis în unanimitate menținerea ratei dobânzii de politică monetară la 7,00%.

Avem creștere economică, dar nu prea mare. Minuta ședinței BNR de pe 8 noiembrie a fost publicată și prezintă concluziile: o frânare a creșterii economice în 2023, o ușoară revenire în 2024 și o revenire mai pronunțată în 2025.

„Unul din cele mai interesante lucruri din această minută a fost că BNR recunoaște că încetinirea economică din 2023 a venit și ca urmare a strângerii politice monetare, adică ca urmare a creșterii dobânzilor sau a menținerii dobânzilor la un nivel ridicat. De altfel, este și scopul creșterii dobânzilor, ca economia să încetinească, astfel încât consumul să scadă și inflația să scadă. BNR spune că și-a atins scopul sau a ajutat la atingerea scopului, adică la scăderea inflației, dar cu efecte secundare, cum ar fi încetinirea economiei”, a explicat Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar, la Aleph News.

Citește și

The post Creșterea economică frânează accelerat în 2023 în România. Răzvan Botea: „Încetinirea a venit și ca urmare a strângerii politice monetare” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code