Flux Stiri

Continuă cercetările în cazul „azilelor groazei”. Procurorii DNA au făcut percheziții la AJPIS Ilfov și la domiciliile unor inspectori

  • Procurorii DNA au făcut în această dimineață percheziții la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Ilfov.
  • Controlul la care fac referire procurorii DNA a avut loc în cursul anului 2023 și sunt invocate fapte de abuz în serviciu.
  • Centrul „Armonia” a fost înființat în 2022 de Asociația Sf. Gabriel cel Viteaz, controlată de Ștefan Godei, arestat acum în dosarul azilelor groazei.

Scandalul azilelor groazei continuă. Procurorii DNA au făcut în această dimineață percheziții la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială( AJPIS) Ilfov și la domiciliile unor inspectori AJPIS care ar fi acordat licență de funcționare Centrului Armonia din Voluntari, deținut de fundația lui Ștefan Godei, arestat de DIICOT în dosarul azilelor groazei.

Controlul la care fac referire procurorii DNA a avut loc în cursul anului 2023 și sunt invocate fapte de abuz în serviciu. Centrul „Armonia” a fost înființat în 2022 de Asociația Sf. Gabriel cel Viteaz, controlată de Ștefan Godei, arestat acum în dosarul azilelor groazei.

Este o anchetă începută de Direcția Națională Anticorupție în colaborare cu DIICOT pentru că dosarul a fost început inițial de DIICOT și a fost arestat patronul Centrului Armonia, Ștefan Godei. DNA vizează inspectorii și funcționarii publici, cei care sunt în subordinea Ministerului Muncii și care au acordat acea licență de funcționare Centrului Armonia. Procurorii au intrat la 6.30 la AJPIS Ilfov și la domiciliile acestor doi inspectori, un domn și o doamnă inspectoare care au acordat această licență și, într-adevăr, suspiciunea procurorilor DNA este că aceștia mai mult l-au ajutat pe Godei în loc să îl controleze. Procurorii susțin că acești doi inspectori l-ar fi anunțat cu câteva zile înainte pe Godei că vor face controlul, deși controalele sunt inopinate, deși erau beneficiari în acest centru, a spus Sorina Matei, editor Aleph News.

Chiar dacă erau beneficiari în aceste centre care nu se încadrau, inspectorii nu au constatat acest lucru. Deși centrul nu îndeplinea criteriile în privința numărului de salariați și specializărilor, inspectorii cei doi nu au constatat din nou, acest lucru și nu și-au exercitat atribuțiile de serviciu, ceea ce se încadrează la infracțiune de abuz în serviciu.

Abuzul în serviciu este vizat ca acuzație și de procurorii DNA, iar după ce au acordat această licență, Centrul Armonia a lui Ștefan Godei a încasat subvenții de la statul român, 6.000 de lei pe persoană pe lună, la 25 de beneficiari, câți erau în acel moment în centru. Trebuie să vedem cum se va desfășura ancheta DNA pentru că cel mai probabil, cei doi vor fi aduși la sediul DNA, a mai spus Sorina Matei, editor Aleph News.

Citește și:

The post Continuă cercetările în cazul „azilelor groazei”. Procurorii DNA au făcut percheziții la AJPIS Ilfov și la domiciliile unor inspectori appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 51 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code