Economice

Compania auto vietnameză VinFast intenționează să se extindă în următorii doi ani pe mai multe piețe din Europa

Compania, subsidiară a Vingroup JSC, cel mai mare conglomerat din Vietnam, numit şi „răspunsul Vietnamului la Tesla”, se va lansa în 2022 în Europa cu două SUV-uri electrice – VF e35 şi VF e36 – designul fiind realizat de Pininfarina (Italia).

Cele două modele vor debuta în Vietnam, America de Nord şi Europa, la jumătatea anului viitor.

Vicepreşedintele responsabil cu vânzările VinFast, Emiel Hendriksen, a anunţat joi că al doilea pas al extinderii firmei în Europa va fi pe pieţele din Italia, Scandinavia, Elveţia şi Austria.

„Luăm în considerare intrarea pe aceste pieţe în 2023”, a declarat acesta în timpul unei prezentări susţinută la sediul Pininfarina din Torino.

Anul trecut, compania a vândut în Vietnam 30.000 de vehicule, iar în 2022 ţinta de livrări este de 15.000 de vehicule electrice.

The post Compania auto vietnameză VinFast intenționează să se extindă în următorii doi ani pe mai multe piețe din Europa appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

ultimele

Știri Flash

Dumitru Dragomir: ”Unii nu se vaccinează că nu știu ce conține vaccinul. Păi, când beau cola, știu ce conține?”

Dumitru Dragomir le-a dat o replică celor care spun că nu știu ce conține vaccinul și nu se vaccinează. Sunt mulți sportivi care nu vor să facă asta. Dragomir (75 de ani) e vaccinat cu schemă completă și îi consideră iresponsabili pe cei care transmis …

Patrick Ciorcilă, directorul turneului Transylvania Open: „Rugăm autoritățile să fie cerebrale privind măsurile pe care le impun”

Situația NEFARDATĂ a pandemiei COVID în România, la data de 22.10.2021: 92,1% din decesele au fost la persoane nevaccinate

Protest anti vaccinist la Cluj, când în spitale se moare pe capete: Stop Certificatului Verde si a Vaccinării Obligatorii