Economice

Christian Lindner: Germania trebuie să ajute Ucraina cu tot ce-i stă în putere, dar fără să-și pericliteze propria securitate

„Trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a ajuta Ucraina să câştige, dar limita responsabilităţii etice pune în pericol propria noastră securitate şi capacitatea de apărare a teritoriului NATO”, a declarat Lindner într-o conferinţă a partidului la Berlin.

„Dar ceea ce este posibil trebuie întreprins cu pragmatism şi rapiditate, împreună cu partenerii noştri europeni”, a adăugat el.

Lindner s-a declarat favorabil susţinerii Ucrainei cu arme grele, dar cu condiţia ca Germania să nu devină parte a războiului.

„Ucraina are nevoie de sprijin militar şi pentru a fi victorioasă are nevoie şi de arme grele”, a spus el.

Ministrul a respins criticile adresate cancelarului Olaf Scholz pentru aparenta reticenţă a guvernului de a livra arme grele pe câmpul de luptă, precum tancuri şi obuziere.

„Olaf Scholz este un lider responsabil care cântăreşte lucrurile cu grijă şi ia decizii pe această bază”, a declarat Lindner.

Cu o zi înainte, întrebat despre reticenţa Germaniei de a livra armei grele Ucrainei, Scholz a spus că NATO trebuie să evite o confruntare directă cu Rusia care ar putea duce la un al Treilea Război Mondial.

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code