Flux Stiri

Cercetătorii americani folosesc Inteligența Artificială pentru a înțelege animalele

  • Cercetătorii analizează vocalizele și limbajul corporal al animalelor.
  • A.I. poate analiza mișcările cimpanzeilor și cântecele păsărilor.
  • Cercetătorii pot determina cât de sănătoase sunt păsările.

Minune modernă! O să înțelegi ce-ți spune câinele – îl învață AI-ul să vorbească! Cercetătorii americani folosesc Inteligența Artificială ca să descifreze vocea animalelor, limbajul corporal și chiar semnalele chimice. Algoritmii de învățare automată pot analiza sunetele delfinilor, mișcările cimpanzeilor și cântecele complexe ale păsărilor.

Prin analiza sunetelor, cercetătorii își dau seama cât de sănătoase sunt păsările, cât sunt de stresate și care sunt stările lor emoționale. Există și pericole.

„Pe măsură ce comunicăm cu animalele, trebuie să avem grijă să nu ne comportăm cu ele ca și când ar fi oameni”, spun cercetătorii. În plus, trebuie să le respectăm autonomia, să ne asigurăm că nu le rănim și să nu folosim această tehnologie în scopuri comerciale.

„Deși este puternică, IA nu este lipsită de limitări. Înțelegerea limbajelor și comportamentelor animalelor este o sarcină complexă care necesită o înțelegere profundă a contextului unic al fiecărei specii. În plus, nu toate animalele comunică în moduri ușor de descifrat de către IA, ceea ce face ca progresele să fie inegale între specii”, au adăugat cercetătorii.

„Inteligența artificială împinge limitele a ceea ce putem realiza în multe aspecte ale vieții noastre, iar comunicarea cu animalele nu face excepție. Deși ne aflăm încă în stadii incipiente de înțelegere și valorificare a potențialului inteligenței artificiale în acest domeniu, posibilitățile sunt atât interesante, cât și umilitoare”, au concluzionat aceștia.

The post Cercetătorii americani folosesc Inteligența Artificială pentru a înțelege animalele appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 24 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code