Economice

Cea mai lungă rută feroviară continuă din lume: 18.755 km din Portugalia până în Singapore

Ruta ipotetică a fost calculată de pasionații de trenuri pe Reddit cu ajutorul expertului feroviar Mark Smith de la seat61.com, adaugă sursa citată.

cea mai lunga calatorie cu trenul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTO: Posibil cea mai lungă călătorie cu trenul din lume (sursa)

Până acum, o călătorie continuă cu trenul pe cea mai lungă rută s-ar fi încheiat în Vietnam și s-ar fi întins pe 16.898 km. Pentru a călători apoi la Singapore, pasagerii luau un autobuz din Saigon, prin Cambodgia până în Bangkok.

Dar la începutul lunii decembrie a fost deschisă o linie feroviară de mare viteză care leagă Kunming din China de Vientiane, capitala Laos (video jos, sursa: China Global Television Network).

 

Îmbarcarea în această călătorie monumentală te va duce prin 13 țări diferite. Timpul necesar a fost calculat de pasionatul britanic de trenuri, Mark Smith, care deține un site cu sfaturi pentru călătorii lungi ca aceasta.

Desigur, există câteva opriri peste noapte incluse în timpul de călătorie de 21 de zile. Rezervarea biletelor pentru întreaga călătorie ar putea costa aproximativ 1.200 de euro.

Cea mai lungă călătorie cu trenul, imposibilă deocamdată din cauza pandemiei

Pasionații de trenuri de pe Reddit subliniază că unele dintre trenurile incluse în traseu nu circulă din cauza COVID-19. Spre exemplu, cele care acoperă rute lungi ca Paris – Moscow Express și Moscova – Beijing, sunt suspendate în prezent din cauza pandemiei.

Asta înseamnă că, dacă doriți să încercați această călătorie o dată în viață, ar trebui să așteptați până când nu vor mai fi restricții.

The post Cea mai lungă rută feroviară continuă din lume: 18.755 km din Portugalia până în Singapore appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code