Economice

Cartierele din București unde prețurile la apartamente au stat pe loc în ultimul an

În câteva cartiere din București, proprietarii de apartamente cu două camere cer un preț aproape la fel cu cel de anul trecut. Și vorbim aici de cartierele Colentina-Obor, Pantelimon, Iancului-Mihai Bravu și zona Alba Iulia. Aici, prețurile au scăzut sau crescut cu sub 1%.

Să luăm câteva exemple. În zona Colentina-Obor, prețul mediu cerut în luna mai anul acesta a fost de 64.505 euro, în ușoară scădere, de doar 0,1% față de nivelul din mai 2021, arată datele portalului Anunțul.ro, analizate de Economica.net. 

În Pantelimon, prețul mediu cerut s-a redus cu 1,4%, iar în mai 2022 prețul a fost de 64.804 euro.

Aceste două zone sunt și cele unde se pot cumpăra apartamente  mai ieftine. La prețuri similare se mai găsesc locuințe și în zona Berceni-Giurgiului (64.505 euro) sau în Drumul Taberei-Ghencea (66.261 de euro), care a cunoscut o creștere cosistentă de 16% în ultimul an. În luna mai a anului trecut, pentru un apartament cu două camere din Drumul Taberei-Ghencea, prețul mediu cerut a fost de puțin peste 57.000 de euro.

Citește și: Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 3%, în primele patru luni

Unde se cer mai mulți bani pe apartamente

Din luna februarie a acestui an, prețul mediu cerut de proprietari pentru apartamentele de două camere din Rahova-Sebastian au urmat o tendință de creștere. Valoarea medie este de 69.314 euro, în creștere față de acum un an când media a fost de puțin peste 61.000 de euro.

Cea mai mare creștere a fost observată pentru apartmaentele din Militari, unde proprietarii cer cu 20% mai mult față de anul trecut, iar valoarea medie a fost în mai 2022 de 80.708 euro.

Alte creșteri impotante s-au mai putut observa pentru apartamentele din zonele Victoriei-Romană (+19%), Tineretului – Timpuri Noi (14%), Rahova-Sebastian (+13%), Ștefan cel Mare – Tei (12%).

Toatele datele sunt disponibile în infograficul de mai jos.

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code