Flux Stiri

Cancelarul german Scholz, despre președintele statului Palestina: “Tăcerea sa cu privire la masacru este rușinoasă și nu vom trimite ajutor până când nu vom termina investigația”

  • După atacul islamist Hamas asupra Israelului cu sute de morți, cancelarul Olaf Scholz a anunțat interzicerea activităților organizației în Germania.
  • Scholz a spus că Germania va emite o interdicție oficială a activității Hamas sau în sprijinul acestuia, care este deja listat de Uniunea Europeană ca grup terorist.
  • Germania a suspendat ajutorul pentru dezvoltare pentru zonele palestiniene, deși continuă ajutorul umanitar.

După atacul islamist Hamas asupra Israelului cu sute de morți, cancelarul Olaf Scholz a anunțat interzicerea activităților organizației în Germania. În plus, rețeaua palestiniană Samidoun ar trebui interzisă, așa cum a spus Scholz în declarația sa guvernamentală la Bundestag, joi.

Cancelarul german Scholzs spune despre Mahmoud Abbas , cunoscut ca Abu Mazen, că  „tăcerea sa cu privire la masacru este rușinoasă și nu vom trimite ajutor până când nu vom termina investigația”.

Scholz a spus că Germania va emite o interdicție oficială a activității Hamas sau în sprijinul acestuia, care este deja listat de Uniunea Europeană ca grup terorist. Scholz a mai spus că va exista „toleranță zero pentru antisemitism”.

Cancelarul a pus sub semnul întrebării lipsa unei condamnări clare a atacului Hamas de către Autoritatea Palestiniană și președintele palestinian Mahmoud Abbas, spunând că „tăcerea lor este rușinoasă”.

Germania a suspendat ajutorul pentru dezvoltare pentru zonele palestiniene, deși continuă ajutorul umanitar.

Scholz a atacat, de asemenea, rolul Iranului în regiune. „Nu avem nicio dovadă tangibilă că Iranul a oferit sprijin concret și operativ acestui atac laș al Hamas”, a spus el. „Dar este clar pentru noi toți că, fără sprijinul iranian în ultimii ani, Hamas nu ar fi fost capabil de aceste atacuri fără precedent asupra teritoriului israelian”.

Citește și:

The post Cancelarul german Scholz, despre președintele statului Palestina: “Tăcerea sa cu privire la masacru este rușinoasă și nu vom trimite ajutor până când nu vom termina investigația” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code