Flux Stiri

Braşovul este pe primul loc în topul orașelor cu cele mai multe rezervări pentru city break. Ce obiective poți vizita

  • Braşovul este pe primul loc în topul orașelor cu cele mai multe rezervări pentru city break.
  • 45% dintre rezervările făcute pentru toamnă sunt în orașul Brașov.
  • Preţul mediu pentru cameră dublă/noapte în octombrie este de 270 de lei.

Toamna vine cu cele mai bune oferte pentru city break, iar în topul rezervărilor românilor se află frumosul oraș Brașov, cu un procent de 15% din rezervări, arată datele de pe platforma Travelminit.

Brașovul este în top alegeri pentru city-break (15.37% din rezervări), urmat de Bucureşti (12.83%), Sibiu (8.99%) şi Cluj-Napoca (8.72%). Preţul mediu pentru cameră dublă/noapte toamna aceasta, în intervalul septembrie – noiembrie 2023, este de 270 de lei. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, 2023 a adus majorări de tarife în industria turismului, însă acest lucru nu a diminuat pofta românilor de a călători, restul procentelor împărţindu-se aproape în mod egal între Oradea, Timişoara, Iaşi, Sighişoara şi Târgu Mureş.

Trendul rezervărilor era în scădere după data de 15 august, însă, datorită condiţiilor meteo favorabile, turiştii au ales să călătorească şi în septembrie. În medie, durata pentru un city-break de toamnă în România este de două nopţi.

Ce obiective vizitezi în Brașov

Așezat în centrul țării, județul Brașov, poate concura cu siguranță la top 1 cel mai frumos județ din România. Orașul este locul perfect din care să pornești în explorarea mai multor obiective turistice impresionante. Printre acestea se află Biserica Neagră, Piața Sfatului, Aleea de sub Tâmpa, Turnul Negru, Turnul Alb, Zidul Cetății cu ale sale Bastioane, Poarta Ecaterinei, Poarta Șchei, Srada Sforii, aleea pietonală Strada Republicii.

Tot în Brașov găsim și numeroase muzee printre care: Muzeul de Artă, Muzeul Casa Mureșenilor, Casa Sfatului, Muzeul Civilizației Urbane, Muzeul Județean de Istorie Brașov, Muzeul de Etnografie, Muzeul Prima Școală Românească.

Citește și:

The post Braşovul este pe primul loc în topul orașelor cu cele mai multe rezervări pentru city break. Ce obiective poți vizita appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code