Flux Stiri

Boris Johnson l-a acuzat pe Macron ca este „lingăul” lui Putin după criticile cu privire la refugiații din Ucraina

  • Boris Johnson l-a desființat pe Emmanuel Macron numindu-l „lingăul lui Putin” .
  • De asemenea, Johnson l-a numit pe Macron un „cuvânt din patru litere care începe cu c” .
  • Johnson a avut o relație problematică cu Macron în timpul mandatului său. 

Boris Johnson l-a desființat pe Emmanuel Macron numindu-l „lingăul lui Putin” după ce președintele francez a criticat răspunsul premierului de atunci, la criza refugiaților din Ucraina, potrivit unui fost oficial important al No 10, scrie INDEPENDENT.

De asemenea, Johnson l-a numit pe Macron un „cuvânt din patru litere care începe cu c”, a declarat fostul director de comunicare de la Downing Street, Guto Harri, în podcastul său Unprecedented.

„Atunci când presa britanică dădea guvernului britanic bătăi de cap în legătură cu răspunsul nostru la criza refugiaților, Macron a pus un turbo criticându-l destul de direct pe Boris, iar cuvintele sale au fost pe prima pagină din The Guardian”, a amintit el.

„Cu toate că Boris nu este predispus să se enerveze cu adevărat și nici să folosească un limbaj deosebit de dur, acesta a fost unul dintre cazurile în care a fost cu adevărat supărat la întâlnirea noastră de dimineață.. Tocmai s-a lansat într-un atac violent la adresa lui Emmanuel Macron. Practic, spunând: «Este un cuvânt din patru litere care începe cu C, este un ciudat, este lingău al lui Putin… Va trebui să-i dau un pumn în cap»” .

Aplanarea conflictelor

Harri a declarat că cei doi lideri și-au aplanat divergențele înainte de un summit G7 câteva săptămâni mai târziu.

Cel de-al doilea episod al emisiunii Unprecedented de la Global Player povestește, de asemenea, relația lui Johnson cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, spunând că cei doi lideri „au împărtășit umor de spânzurătoare” și amintindu-și de o convorbire telefonică în noaptea în care Ucraina a fost invadată.

Harri a declarat: „A fost masiv de sobru. Chiar nu ne venea să credem că acest lucru era în curs de desfășurare în mod serios. O superputere avansând asupra unui vecin care nu făcuse nimic pentru a o provoca.”

Acesta continuă: „Boris nu ar fi putut fi mai clar că suntem acolo pentru a ajuta Ucraina în orice fel am putea, folosind tot ceea ce am putea desfășura, în limitele rezonabilului. Cei doi au avut această legătură extraordinară. Și, îndrăznesc să o menționez, acest fel de umor cu adevărat negru de spânzurătoare care era în mod evident un mecanism de adaptare.”

Citește și

The post Boris Johnson l-a acuzat pe Macron ca este „lingăul” lui Putin după criticile cu privire la refugiații din Ucraina appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 33 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code