Flux Stiri

Blinken se întâlnește cu Erdogan în Turcia. Președintele turc, susținător înfocat al teroriștilor Hamas, a acuzat SUA că susțin genocidul din Gaza

  • Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, discută sâmbătă la Ankara despre războiul din Gaza.
  • Blinken va merge apoi în Grecia, Israel, Cisiordania și alte 5 state arabe.
  • Israelul și-a mobilizat armata la nord pentru a descuraja un atac al grupării Hezbollah din Liban.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, discută sâmbătă la Ankara despre războiul din Gaza cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Erdogan este un susținător înfocat al organizației teroriste Hamas. Erdogan l-a comparat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu cu Adolf Hitler și a acuzat Statele Unite că sponsorizează genocidul palestinienilor. El a respins, de asemenea, presiunea SUA de a întrerupe finanțarea prin Turcia a Hamas și i-a numit pe teroriști „eliberatori” care luptă pentru pământul lor.

Ce speră să obțină șeful diplomației americane de la acest tur de forță în Orientul Mijlociu

Sunt slabe speranțe pentru un nou acord de încetare a focului. Lumea așteaptă ca Israelul să termine războiul, în maxim două luni. Acum, liderii lumii se concentrează pe ajutoarele umanitare și soluția post-conflict. Blinken va vizita Gaza, Israelul, Cisiordania și alte 5 state arabe. Cele mai importante puncte de discuție sunt încetarea focului, eliberarea ostaticilor și situația politică din Gaza după război.

Erdogan a condiționat acceptarea Suediei de vânzare către SUA a avioanelor F-16. Turcia a achiziționat 270 de avioane F-16 și are nevoie de 80 de chituri de modernizare, dar vrea să cumpere și alte 40 de aparate noi.

Această dimineață a început cu alarme aeriene în nordul Israelului, mai multe drone și rachete au fost lansate din Liban de gruparea Hezbollah.

Ce riscuri de extindere a conflictului sunt?

Se presupune că Israel l-a eliminat pe numărul doi din Hamas și se crede că Hezbollahul va ataca Israelul. De ieri, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell,este în Liban într-o vizită de trei zile pentru a calma spiritele.

Hezbollahul a ezitat să intre în război de la început. A lansat rachete și drone, peste 1.000. Israelul a ripostat, a ucis 150 de teroriști ai acestei organizații, dar a fost nevoit să evacueze aproximativ 80.000 de persoane din nord. Netanyahu a transmis mai multe avertismente Libanului că va fi atac la scară largă. Hezbollah, chiar dacă este mai puternică decât Hamas, nu are nicio șansă în fața armatei Israelului, care acum este pregătită și motivată de luptă.

Citește și

The post Blinken se întâlnește cu Erdogan în Turcia. Președintele turc, susținător înfocat al teroriștilor Hamas, a acuzat SUA că susțin genocidul din Gaza appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 38 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code