Breaking News Flux Stiri

Bilanț de ultimă oră de la ANP: Zeci de deţinuţi și polițiști de penitenciare, infectaţi cu COVID-19

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a transmis joi că 50 de deţinuţi infectaţi cu SARS-CoV-2 sunt sub tratament în Penitenciarele-Spital Bucureşti-Jilava şi Constanţa-Poarta Albă. De asemenea, 79 de polițiști de penitenciare sunt confirmaţi.

„La data prezentei, pentru un număr de 50 de persoane private de libertate confirmate pozitiv SARS-CoV-2 se asigură tratament specific în Penitenciarele-Spital București-Jilava și Constanța-Poarta Albă, sub îndrumarea structurilor de resort din sistemul public de sănătate”, transmite Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

De asemenea, 79 de polițiști de penitenciare sunt, în prezent, confirmați pozitiv SARS-CoV-2 și respectă recomandările direcțiilor de sănătate publică.

„Administrațiile locurilor de deținere au aplicat măsuri specifice de intervenție, nefiind raportate disfuncționalități în derularea misiunilor și activităților curente”. În ce privește supravegherea infecției cu noul coronavirus, ANP subliniază că unitățile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor au implementat, începând cu 3 decembrie 2020, o metodologie de testare rapidă Ag SARS-CoV-2 a deținuților și angajaților.

„Având în vedere actualizarea, la data de 04.01.2021, a Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică România, și a includerii persoanelor private de libertate și a personalului de penitenciare în categoriile cărora li se aplică Recomandările de prioritizare a testării prin RT-PCR și/sau test rapid antigenic pentru SARS-CoV-2, unitățile de detenție, în colaborare cu Direcțiile de Sănătate Publică județene, desfășoară demersuri pentru stabilirea conduitei de implementare a noii metodologii”, informează ANP.

Leontiuc Marius – folosim surse în informarea noastră pe care le arătăm pe pagina noastră de surse

Share this:

(Visited 30 times, 1 visits today)
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code