Flux Stiri

Biden spune, după convorbirea cu Netanyahu, că soluţia celor două state este încă posibilă

  • Preşedintele SUA spune că premierul israelian nu se opune tuturor soluţiilor cu două state, în urma unei convorbiri telefonice pe care cei doi au avut-o pentru prima dată în aproape o lună.
  • „Cred că vom putea găsi o soluţie … Cred că există modalităţi prin care acest lucru ar putea funcţiona”, a spus el.
  • Cei doi lideri au discutat despre eforturile de securizare a ostaticilor rămaşi deţinuţi de Hamas şi despre trecerea Israelului la operaţiuni mai „ţintite” în Gaza.

Joe Biden a declarat că înfiinţarea unui stat independent pentru palestinieni nu este imposibilă cât timp Benjamin Netanyahu este încă în funcţie, în urma unei convorbiri telefonice cu premierul israelian, vineri, scrie The Guardian.

Întrebat dacă o soluţie cu două state este imposibilă cât timp Netanyahu se află încă în funcţie, Biden a spus: „Nu, nu este”.

Vorbind cu reporterii după o întâlnire cu primarii din SUA, Biden a spus că Netanyahu nu se opune tuturor soluţiilor cu două state şi că există mai multe soluţii posibile, adăugând că unii membri ai Naţiunilor Unite nu au forţe militare.

Biden a fost întrebat dacă va reconsidera condiţiile privind ajutorul acordat Israelului, având în vedere comentariile lui Netanyahu care respinge soluţia cu două state.

„Cred că vom putea găsi o soluţie … Cred că există modalităţi prin care acest lucru ar putea funcţiona”, a spus el.

Preşedintele american a vorbit cu Netanyahu pentru prima dată în aproape o lună despre divergenţele privind viitorul stat palestinian, precum şi despre loviturile Israelului în Gaza, unde numărul de morţi palestinieni a depăşit 24.000, potrivit autorităţilor sanitare locale.

Cei doi lideri au discutat despre eforturile de securizare a ostaticilor rămaşi deţinuţi de Hamas şi despre trecerea Israelului la operaţiuni mai „ţintite” în Gaza, pentru a permite trecerea mai multor ajutoare umanitare, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, după convorbire.

Kirby a negat că discuţia a venit ca răspuns la comentariul lui Netanyahu de joi, care a spus că se opune unui stat palestinian care nu garantează securitatea Israelului.

Citește și

The post Biden spune, după convorbirea cu Netanyahu, că soluţia celor două state este încă posibilă appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 42 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code