Economice

Atenție, șoferi! Prima veste bună de după falimentul City Insurance: Se ieftinește RCA, după un an de scumpiri! Ce șoferi vor profita?

Prețurile medii ale RCA pentru șoferii cu mașini înregistrate pe persoană fizică au încetat să mai crească din luna mai a acestui an și au intrat pe scădere din iunie, arată datele de vânzări consultate de Economica. Mai precis, dacă în punctul de maxim întegistrat în luna aprilie 2022, prima medie depășea 930 de lei, conform datelor mai multor brokeri, la finalul lunii iunie indicatorul se apropia deja de 900 de lei.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut (defapt cu prețurile practicate de compania City Insurance, ajunsă în faliment tocmai pentru că vindea la tarife care nu puteau susține plata daunelor) există încă o creștere de peste 80%, însă vestea bună este că dinamica ascendentă s-a oprit și, arată datele noastre, primele de asigurare au început chiar să scadă. În maxim, prețurile au fost și de două ori mai mari decât înainte de falimentul City Insurance, survenit în octombrie anul trecut. Menționăm că analiza noastră vizează doar persoanele fizice, nu și mașinile înregistrate pe firmă, acolo unde, arată specialiști din piață, prima medie a continuat să crească și în al doilea trimestru ala acestui an, deși cu o viteză semnificativ mai redusă comparativ cu cele două trimestre anterioare.

AICI despre motivele falimentului City, așa cum au fost ele văzute de lichidatorul judiciar, CITR. Prețurile mai mici decât cele notificate i-au îngropat în dosare pe care nu le-au mai putut achita

Mai multe oferte pentru șoferi

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat  prin intermediul unui comunicat că piața RCA își continuă consolidarea începută în ultima parte a anului trecut. Astfel, în luna februarie 2022 cota de piață a Euroins, cela mai mare jucător de pe piață, a ajuns 35% în luna februarie, față de aproape 38% în ianuarie, în timp ce jucătorii de pe următoarele poziții și-au crescut cotele.

Allianz Țiriac a depășit 20,3% în februarie, față de 18,7% în ianuarie, iar Groupama a depășit 19,3% în februarie, față de sub 14,5% în ianuarie. Și societățile Asirom VIG, Grawe și Omniasig VIG rămân cu cote considerabile, în jurul a 8%, la nivelul lunii februarie.

AICI mai multe detalii despre ofertele de pe piata, inclusiv cele ale unei firme nou intrate, care vinde la prețuri mici unei anumite categorii de clienți

Metoda legală prin care poți obține un preț mai mic pentru RCA, după falimentul City Insurance

 

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code