Economice

Antreprenori la bursă. Ocean Credit IFN: Am vrea să facem o listare duală de obligațiuni, în țară și în străinătate VIDEO

Ocean Credit IFN, companie antreprenorială românească fondată de Radu Ciorbă, antreprenorul care a dezvoltat împreună cu alți parteneri  Zebra Pay, operatorul reţelei de staţii de plată SelfPay, are în plan extinderea în Polonia până la finalul acestui an, potrivit lui Dan Mașut, directorul general al companiei. Mai mult, compania ia în calcul lansarea unei emisiuni de obligațiuni duale, la Bursa de Valori București și o bursă externă. Dacă se concretizează, aceasta ar fi prima emisiune de obligațiuni realizată de o companie antreprenorială românească pe două piețe.

“Categoric (ne gândim la o nouă rundă de obligațiuni n.red). Avem un model de business care necesită capital. Așa este el structurat, nu este o deficiență. Avem nevoie de capital pentru creștere, pentru că nu vrem să rămânem aici. Vrem să avem o expunere internațională. Vrem să ieșim, chiar spre sfârșitul anului acesta, într-o primă țară din zona noastră, în Polonia, pe care o targetăm având în vedere unele condiții care corespund profilului nostru de business”, a declarat Dan Mașut, într-un podcast susținut de Economica, realizat de Victor Stănilă, avocat specializat pe piața de capital.

“Modelul nostru de achiziți clienți, prin aplicații mobile, pin website este unul care funcționează. Din perspectiva digitală și tot ce înseamnă algoritmii din spatele gestiunii de achiziții clienții, vânzării cât și a managementului de credit, totul este extrem de performant. Avem toate ingredientele din cutie astfel încât să putem, nu numai să ne dezvoltăm intern, dar să și putem să ieșim peste granițe”, conchide managerul Ocean Credit.

“Apropo de emisiunea următoare de obligațiuni, am vrea să facem o listare duală atât în țară, cât și în străinătate. Suntem la stadiu de idee”, a mai declarat acesta.

Ocean Credit IFN a listat în noiembrie 2021 prima sa emisiune de obligațiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București.

Listarea a venit în contextul în care instituția financiară nebancară (IFN), care oferă credite 100% digitale clienților de retail, a atras în iulie aproape 1,84 de milioane de euro, în cadrul unei oferte de obligațiuni adresate investitorilor profesionali și intermediate de SSIF Goldring.

Cererea pentru titlurile Ocean Credit a fost la momentul plasamentului privat de aproape două ori mai mare decât pragul de succes, iar oferta s-a încheiat prin vânzarea unui număr de 18.668 de obligațiuni, cu o valoare nominală de 100 de euro.

Obligațiunile listate din 3 noiembrie pe Bursa de Valori București, sub simbolul OCIFN26E, au scadența în 2026, dar vor putea fi răscumpărate anticipat după 3 ani. Titlurile cu venit fix oferă o dobândă de 8,75% pe an, în euro, cupoanele fiind plătite trimestrial.

Ocean Credit și-a început activitatea în 2015 ca o instituție financiară nebancară.

Compania a acordat în perioada noiembrie 2020-noiembrie 2021 credite în valoare de 30 milioane de lei și înregistrează o rată compusă de creștere a portofoliului de peste 150%.

 

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code