Flux Stiri

Angajații români achită cele mai mari taxe din Europa. Răzvan Botea: „Că ai salariu de 5.000 de euro sau 3.000 de lei, tu îți plătești 10% impozit pe venit”

  • România se numără printre puținele țări care nu au contribuțiile sociale plafonate.
  • În absenţa unei plafonări maximale a acestora, orice creştere a fiscalităţii ne lasă cu mai puţini bani de cheltuit.
  • Aproape 43% din salariul brut al unui angajat din România ajunge la bugetul de stat, taxe, impozite și contribuții sociale.

Toți cei evacuați au fost aduși în țară cu bani de la buget. Au de unde lua. Angajații români achită cele mai mari impozite și taxe din Europa. Aproape 43% din salariul brut al unui angajat din România ajunge la bugetul de stat, taxe, impozite și contribuții sociale.

„25% din salariul brut se duc la sistemul public de pensii, deci avem taxe, impozite și contribuții sociale care participă la bunul mers al societății sau ar trebui să participe pentru că noi avem cel mai mic impozit pe venit din UE, 10%. Majoritatea țărilor au impozit progresiv, deci cu cât ai salariul mai mare, cu atât ești impozitat mai mult. La noi, 10% pentru oricine, că ai salariu de 5.000 de euro sau 3.000 de lei, tu îți plătești 10% impozit pe venit. La ei sunt taxe și impozite mai mari, dar discutăm și de servicii sociale mult mai bune”, a explicat Răzvan Botea, editor Ziarul Fianciar, la Aleph News.

Citește și

The post Angajații români achită cele mai mari taxe din Europa. Răzvan Botea: „Că ai salariu de 5.000 de euro sau 3.000 de lei, tu îți plătești 10% impozit pe venit” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code