Economice

Alpine GT X-Over, primul vehicul electric al mărcii, va fi lansat în 2025

În opinia lui Jean-Dominique Senard, președintele grupului Renault, noul vehicul va contribui la asigurarea viitorului uzinei din Dieppe are acum asamblează doar modelul A110.

„A existat o incertitudine cu privire la viitorul acelei uzine în urmă cu câțiva ani și acum, datorită muncii echipelor Renault, (…) vom putea să asigurăm cu adevărat viitorul fabricii”, a declarat Senard la radio France Inter.

De asemenea, oficialul a menționat că grupul Renault speră să angajeze încă 2.500 de angajați în următorii ani în fabricile sale din Franța.

Cu câteva zile în urmă, Alianța Renault – Nissan – Mitsubishi a anunțat o investiție de 23 de miliarde de euro în următorii cinci ani pentru dezvoltarea de vehicule electrice. Acest plan implică și dezvoltarea Alpine ca marcă 100% electrică. Gama de produse va fi extinsă cu trei noi modele complet electrice, GT X-Over, o mașină de clasă B soră cu viitoarele Renault 5, Nissan Micra și un model Dacia, și o nouă versiune a A110.

Grupul francez Renault are în plan ca marca Alpine să devină profitabilă până în 2025, inclusiv investind în sporturi cu motor. De altfel, Alpine va absorbi divizia de performanță RenaultSport. Marca va fi continua să fie promovată la nivel global prin intermediul echipei de Formula 1.

Ca un omagiu adus fondatorului mărcii Alpine, uzina Renault din Dieppe a fost redenumită Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé, un nume care întruchipează know-how-ul și nivelul înalt de calitate care o caracterizează.

Jean Rédélé, un pasionat de sporturi cu motor, designer și pilot de top, a fondat Alpine în 1955. Proiectate pe platforma modelului Renault 4CV, coupe-urile sale sportive au devenit celebre.

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code