Economice

Alexandra Bogatu, fondatorul Rezident.ro, deschide anul viitor noi spații de cazare pe litoral, după investiții de 5 milioane de euro

Platforma Rezident.ro, un Airbnb românesc, se va mări de anul viitor cu spații de cazare în trei noi locații. Alexandra Bogatu, fondatoarea companiei, spune că pentru sezonul următor, capacitatea de va dubla, iar noile investiții depășesc cinci milioane de euro. Pe lângă cele 39 de apartamente disponibile acum în platformă, vor mai fi adăugate noi spații de cazare, la Constanța, acolo unde în locul fostului Spital de Boli Venerice se va deschide Rezident Marina Tomis, o clădire nouă, care va avea 29 de apartamente. Aceasta va fi prima clădire operată în totalitate de Rezident, iar apartamentele se vor putea închiria pe tot timpul anului.

„Investiția este de trei milioane de euro, din fonduri propri, dar și bancare. E un bloc cu patru etaje retras, iar investiția va fi recuperată în circa opt-zece ani”, a declarat Alexandra Bogatu în cadrul unei întâlniri cu presa.

Tot pentru sezonul următor este planificată și deschiderea unui SPA, pe limba de pămân dintre cele două stațiuni Eforie Nord și Eforie Sud. Aici a fost renovată o fostă vilă. SPA-ul Euforia va avea pe lângă cabinete de masaj și proceduri balneare, piscină și saună și alte servicii, și 20 de camere de cazare.

„Euforia va fi un retreat de patru stele, destinat clienților cu vârste cuprinse între 35 și 55 de ani. Am renovat o parte din vechea clădire, care e chiar pe plajă. Vor fi 40 de locuri de cazare, un restaurant cu 80 de locuri, iar plaja are o capacitate de 300-400 de persoane”, mai spune Alexandra Bogatu. Investiția în acest proiect este de două milioane de euro.

Corbu este a treia locație unde se vor deschide zece noi camere duble de închiriat. O fostă cherhana va îmbărca haine noi pentru turiști și va putea fi închiriată până la finele verii.

2022, cel mai bun an pentru Rezident.ro în București

Turismul a fost una dintre cele mai afectate industrii de efectele restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de COVID-19. Dacă în pandemie Alexandra Bogatu închiria apartamentele din București studenților și profesioniștilor cu 500 de euro, acum chiria este de 1.500 de euro. Rezident deține 22 de apartamente și unul închiriat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din fostul Palat al Societății Acțiunea Economică a României, consolidat și renovat, și alte trei într-o clădire de pe strada Mihai Emiescu.

În București, Rezident a avut cel mai bun an de la deschiderea de acum aproape șase ani. Cu un grad mediu de ocupare de peste 75%, și de peste 95% în lunile iunie – septembrie), cifra de afaceri pentru acest an va fi de 360.000 de euro. Cei mai mulți turiști care vin la București în apartamentele Rezident sunt din Italia, Franța, Spania, Marea Britanie și Israel, dar și din Grecia.

„Bucureșiul a devenit o destinație de city-break pentru greci. Aici prețurile la cazare și restaurante sunt mai mici decât în alte capitale. Am avut o scădere în toamnă, când Blue Air și-a anulat zborurile, iar șase săptămâni nu am mai avut veniri din Grecia. La aceste moment, avem toate camerele închiriate, în afară de acest (nr. – unde avut loc întâlnirea cu presa).

Compania are închiriate 11 apartamente la Eforie Nord, acolo unde în lunile iulie și august gradul de ocupare este de 98%. Din aprilie până în septembrie 2022, gradul de ocupare a fost de 83%, în creștere cu 23% față de anul anterior. Au fost rezervate 1.500 de nopți, față de 1.070 în 2021. Cei mai mulți români care vin aici sunt din București și județele limitrofe, dar și străini din SUA, Canada, Singapore sau Thailanda. Cifra de afaceri generată de închirierea acestor apartamente este de 130.000 de eur0. 20% din încasările din acest sezon au fosr reprezentate de vouchere de vacanță.

Înființată în urmă cu cinci ani, compania Rezident a pornit inițial cu trei apartamente în centrul Bucureștiului și s-a extins la 40 în prezent: 28 în București, 11 la Eforie Nord și unul la Predeal, investiția realizată până acum fiind de 1,8 milioane de euro.

 

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code