Flux Stiri

A.I. depistează incendiile de vegetație. Cum funcționează programul ALERTCalifornia

  • Programul ALERTCalifornia e dezvoltat de ingineri și folosește A.I. de la Digital Path.
  • Pompierii sunt alertați prin intermediul platformei atunci când un incendiu izbucnește.
  • Platforma A.I. se bazează pe 1.038 de camere instalate de diverse agenții publice.

Inteligența artificială sare în ajutorul pompierilor. În California, A.I. depistează incendiile de vegetație prin intermediul imaginilor video trimiste de camerele de supraveghere.

Cum funcționează programul A.I.

Programul ALERTCalifornia a fost dezvoltat de inginerii din Statele Unite, folosind inteligența artificială de la Digital Path. Acesta constă într-o platformă care se bazează pe 1.038 de camere instalate de diverse agenții publice. Fiecare cameră poate fi rotită la 360 de grade la comanda operatorilor de la distanță.

În plus, pe lângă rețeaua de camere, platforma stochează informațiile și pe cale aeriană pentru a cuantifica vegetația care ar alimenta viitoarele incendii.

Spre exemplu, prin intermediul platformei a fost observat un incendiu care a izbucnit la ora 3 dimineața într-o pădure, la aproximativ 80 de km de San Diego. Semnalul trimis către pompieri i-a ajutat pe aceștia să se mobilizeze și să acționeze rapid. Iar programul i-a mai avertizat pe pompieri și în alte cazuri cu privire la declanșarea incendiilor, înainte ca aceștia să primească un apel transmis la serviciul de urgență.

Tehnologia ar putea fi implementată și în alte state

Se așteaptă că tehnologia să devină un model pentru alte state și țări din întreaga lume. Specialiștii spun că poate fi folosit oriunde în lume, mai ales în această periadă în care incendiile se răspândesc din ce în ce mai mult. Iar pe lângă asta, platforma poate fi folosită și pe timpul iernii pentru a măsura straturile de zăpadă. Iar datele stocate, puse la dispoziția oricărei companii private sau oricărui cercetător academic ar putea fi folosite pentru îmbunătățirea aplicațiilor A.I. pentru studierea mediului înconjurător.

Citește și:

The post A.I. depistează incendiile de vegetație. Cum funcționează programul ALERTCalifornia appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 25 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code