Economice

A fost înfiinţat primul Comitet pentru colaborarea Guvernului cu băncile din România, sub coordonarea lui Ciprian Hojda. Decizie a premierului Ciucă

În Monitorul Oficial din 21 ianuarie 2021 a fost publicată Decizianr 85 din 2022 a prim-ministrului Nicolae Ciucă privind înfiinţarea Comitetului interminsterial privind cooperarea dintre instituţiile publice şi mediul privat bancar din România, ca organism colectiv fără personalitate juridică.

Conform deciziei semnată de premier, Comitetul interministerial este format din reprezentanţi la nivel de secretar de stat din Ministerul Finanţelor, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Cercetării, Inovaţiei şi Digitalizării, Ministerului Economiei şi Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului. Toţi aceşti reprezentanţi vor fi desemnaţi prin ordin de ministru.

Din partea mediului privat bancar, la şedinţe vor participa reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României (BNR), Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) şi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

După cum arată ordinul, coordonarea este asigurată de un consilier de stat din cadrul Cancelariei prim-ministrului, desemnat prin ordin al acestuia. Conform informaţiilor Economica.net, coordonatorul acestui comitet este Ciprian Constantin Hojda.

Fost angajat al BCR, pe diverse poziţii în reţeaua băncii, Ciprian Constantin Hojda este la ora actuală consilier de stat la cancelaria șefului Executivului şi va coordona activitatea acestui comitet interministerial. Printre atribuţiile acestuia se numără posibilitatea de dezvoltare în parteneriat a unui program de educaţie antreprenorială şi de business, identificarea şi analiza cadrului normativ aplicabil etc.

De asemenea, acest Comitet interministerial va identifica şi analiza programele de finanţare şi schemele de ajutor de stat destinate IMM-urilor.

 

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code